Zwanenburg doodziek na inbraak

In het weekend dat er op alle voetbalvelden in Nederland tijd was voor bezinning is er bij voetbalvereniging Zwanenburg voor de 5e ! keer dit jaar ingebroken. Over respect gesproken. De club zit nu werkelijk met de handen in het haar en gaat het gesprek aan met gemeente, politie en provincie over hoe het nu verder moet. De club voelt er weinig voor om alles weer op te bouwen en te wachten op de 6e inbraak.

Eigenlijk had niemand het door tijdens het bezinningsweekend. De noodgebouwen bij de club staan niet in het zicht en het was pas na het weekend dat iemand even dacht het ballenhok in te gaan. Tot grote verbazing van iedereen bleek dat zo’n beetje alles van metaal bruut was weggesloopt. Dit houdt in dat de sanitaire voorzieningen alsmede de verwarmingselementen zijn verdwenen. Om het nog erger te maken hebben de onverlaten alles met brute kracht gesloopt, waardoor er ook nog eens veel schade aan de rest van de gebouwen is. Voorzitter Nico van Offeren is er kapot van.

Veel schade bij Zwanenburg

Van Offeren:’Ik weet niet meer hoe we onze eigendommen kunnen beschermen. Omdat het noodgebouwen zijn met dunne muurtjes, kunnen we ons ook niet verzekeren. De schade is enorm. We hebben als club de afgelopen jaren zuinig geleefd en zo twee ton kunnen sparen. De centen van onze leden verdwijnen op deze manier als sneeuw voor de zon.’

Gisterenavond was er een vergadering waarin is besloten dat het zo niet verder gaat.
Van Offeren:’We hebben besloten dat we wel door gaan met onze nieuwbouwplannen, maar dat we eerst met gemeente en politie willen praten. Stilzitten en wachten op de volgende inbraak is echt geen optie. Ook hebben we besloten dat we nu niet alles gaan laten repareren. De douchecapaciteit zal dus erg beperkt zijn in de rest van het seizoen.’

Een enorme tegenslag dus voor Zwanenburg, dat zich eerder al geconfronteerd zag met een grote brand. Enige hoop is gevestigd op de gemeente, provincie en de politie. Misschien kunnen zij de club helpen om er toch weer bovenop te komen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!