Zwanenburg door zevenklapper tegen DSK aan kop

Zwanenburg heeft de koppositie in de zondag vierde klasse E overgenomen van HBC. De ploeg van Mehmet Simsek was in het inhaalduel veel te sterk voor laagvlieger DSK: 7-0.

De wedstrijd die normaal gesproken weinig problemen mocht opleveren verliep ook vrij probleemloos. Binnen tien minuten stond de thuisploeg met 2-0 voor en vanaf dat moment kon Zwanenburg eenvoudig verder gaan. Joshua von Mauw opende de score, waarna Kevin Verhoeve deze kort daarna verdubbelde. Vervolgens was het de hele tijd een kat- en muis-spel, waarbij de muis door middel van stevig ingrijpen verweer probeerde te bieden.

DSK probeerde iets uit te richten, maar doelman René Jonker hield zijn doel schoon. Aan de andere kant van het veld bepaalde Mark Mul de ruststand op 3-0, terwijl Zwanenburg het duel eigenlijk halverwege al lang en breed in het slot had kunnen gooien. Dat gebeurde pas na de drinkpauze in de tweede helft. In korte tijd maakten Mul, Patrick Selvi, Iggy Stolwijk en debutant Martijn Dengeling er 7-0 van.

Met die zevenklapper werd DSK nog enigszins gespaard door Zwanenburg, dat makkelijk de dubbele cijfers had kunnen halen. Veel maakte het overigens niet uit, want de ploeg van Mehmet Simsek heeft de leiding nu in handen. De voorsprong op runner-up HBC bedraagt, met drie wedstrijden te gaan, één punt. Op 20 mei (voorlaatste speeldag) treffen de twee concurrenten elkaar in Zwanenburg.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.