Zwanenburg en Ouderkerk houden elkaar na rommelig duel in evenwicht

De regioderby tussen Zwanenburg en Ouderkerk heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel dat niet de schoonheidsprijs verdiende, eindigde in een 2-2 gelijkspel. Zwanenburg kruipt hierdoor langzaam naar boven in de kelder van de zondag derde klasse C.

Binnen drie minuten lag de bal al op de stip. Ouderkerk-doelman Jarno de Jonge, die de afwezige René de Jong verving, trok aan de noodrem door Rick van Veen onderuit te halen. De spits van Zwanenburg schoot de toegekende strafschop zelf binnen. Daarna ging de ploeg van Mehmet Simsek goed door. Na een halfuur kantelde de wedstrijd. Uit een goede voorzet van Desley Douglas schoot Laurens van Beek fraai de 1-1 binnen en een minuut later was het zelfs 1-2. Zwanenburg kreeg een inworp niet goed weg en daar maakte Tom Straver gebruik van.

Vlak voor rust ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand toen een vrije trap van Van Beek op de kruising uiteen spatte. Na de hervatting raakte Douglas ook het houtwerk. Ouderkerk hield Zwanenburg hierdoor in leven, wat de hekkensluiter de gelegenheid gaf om weer op gelijke hoogte te komen. Ruben Karelse besloot een slalom met een goede treffer: 2-2.

Beide ploegen kregen vervolgens nog een paar mogelijkheden, maar een winnende treffer bleef uit. Middenmoter Ouderkerk heeft niet veel aan het gelijkspel, Zwanenburg een stuk meer. De hekkensluiter is concurrent Real Sranang tot op één punt genaderd. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)