Zwanenburg heeft weinig te duchten van BSM

Zwanenburg heeft de tweede plek in de zondag vierde klasse E overgenomen van NFC. De ploeg van Mehmet Simsek had geen enkel probleem met laagvlieger BSM (6-1) en profiteerde hierdoor optimaal van het puntverlies van de concurrent (0-0 tegen MMO).

Op eigen veld hadden de Zwanenburgers er overduidelijk zin in en trokken direct ten aanval. Dit leidde vrij snel tot grote kansen en binnen tien minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Mark Mul en Justin Schouten. Vervolgens nam de thuisploeg de voet iets meer van het gaspedaal af. Rick van Veen zette zichzelf ook op het scoreformulier met de 3-0, waarna de wedstrijd langzaam voortkabbelde.

BSM probeerde iets uit te richten om Zwanenburg op de proef te stellen, maar echt verontrustend waren de pogingen van de gasten uit Bennebroek niet. Bovendien liet de scheidsrechter drie keer achterwege om BSM een strafschop te geven achterwege. De bezoekers waren simpelweg een maatje te klein en werden een figurant op de zonnige middag in Zwanenburg.

Pas in de tweede helft liep de thuisploeg verder uit. Joshua van Mouw bracht na 52 minuten de 4-0 op het scorebord en bij de toeschouwers was er de hoop dat de dubbele cijfers gehaald zouden worden. Dat was teveel gevraagd. In plaats van BSM te vernederen, liet Zwanenburg de bezoekers iets terugdoen. Quinte Lammerse redde de eer voor BSM: 4-1.

Uiteindelijk liep de hoogvlieger nog wel uit naar 6-1, waarbij Van Veen en Mul hun tweede treffer van de middag maakten. De overwinning was al lang en breed binnen. Zwanenburg kan vol vertrouwen toewerken naar het lastige uitduel bij MMO in Hoogmade. Door het gelijkspel van concurrent NFC is de ploeg van Mehmet Simsek gewaarschuwd om daar geen averij op te lopen. Op de ranglijst heeft Zwanenburg drie punten minder dan HBC, maar ook nog twee wedstrijden tegoed.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Met dank aan Evert Jonker
Archieffoto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)