Zwanenburg krijgt gevoelige tik van HBC na nederlaag in extremis

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een Zwanenburgs feestje: sinds december ongeslagen, de koppositie in handen en bij winst uitgerekend tegen de grote concurrent HBC zou de ploeg van Mehmet Simsek kampioen van de zondag vierde klasse E worden. Het liep helaas anders. Door een 0-1 nederlaag is Zwanenburg de koppositie kwijt en afhankelijk geworden van HBC.

Sinds 3 december (3-0 bij HBC) had Zwanenburg geen wedstrijd meer verloren en had er voldoende vertrouwen in om het karwei op eigen veld af te maken. Dat was ook zichtbaar in de eerste helft, waarin de thuisploeg in de openingsfase de bovenliggende partij was. Joshua von Mauw zocht enkele keren naar de 0-1, maar vond telkens doelman Bram Verhage op zijn weg.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam HBC beter in haar spel. Toch was de grootste kans voor rust voor de bezoekers. Een knal van Tim Hollander eindigde tegen de buitenkant van de paal. Na de hervatting waren de bezoekers beter en kregen ook voldoende kansen op een voorsprong. Zwanenburg-doelman Rene Jonker weerhield Luke Vahle en Jesse van Loon van het maken van de openingstreffer.

Zwanenburg had moeite met het beweeglijke middenveld van HBC en liep in het tweede bedrijf constant achter de feiten aan. Het leek erop dat de 0-0 ook het einde zou halen, waarmee het kampioensfeestje van de thuisploeg met een week zou worden uitgesteld. Bij het ingaan van de blessuretijd kreeg Zwanenburg een flinke tik te verwerken. Een lange bal bereikte Jan Kruithof, wiens rollertje doelman Jonker te machtig was. In een uiterste poging een treffer te voorkomen werkte aanvoerder Robin Poelsma de bal in zijn eigen doel: 0-1.

De nederlaag betekent dat Zwanenburg zowel de koppositie als de kampioenskansen niet meer in eigen hand heeft. HBC heeft de eerste plaats overgenomen en een voorsprong van twee punten. De runner-up moet nu hopen dat de Heemstedenaren op eigen veld onderuit gaan tegen NFC, zodat Zwanenburg bij winst op DSK er alsnog met de volle buit vandoor kan gaan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.