Zwanenburg krijgt gevoelige tik van VVH/Velserbroek

Er blijven donkere wolken hangen boven zondag derdeklasser Zwanenburg. De ploeg van Mehmet Simsek komt in de zondag derde klasse C nog altijd niet van de laatste plek af en had op bezoek bij VVH/Velserbroek weinig kans: 4-1.

Na negen minuten keken de bezoekers al tegen een 1-0 achterstand aan. Doelman René Jonker kon de openingstreffer van VVH/Velserbroek enkele keren voorkomen, totdat hij alsnog gepasseerd werd door Mark van der Werff. Zwanenburg probeerde zich hiervan te herstellen en kreeg, met name in het tweede deel van de eerste helft, via Davy Buijs en Nigel Ciebrant een paar kleine kansen op de gelijkmaker.

Ook in het begin van het tweede bedrijf lieten de gasten, waar inmiddels aanvallend was gewisseld, het na een enkele mogelijkheid te verzilveren. VVH/Velserbroek sloeg in de tegenstoot toe. Jeffrey Kors kreeg een vrije doortocht om de 2-0 op het scorebord te brengen. Jordy Vierbergen was enkele minuten later dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn vrije trap de lat schampen.

Het ontbrak Zwanenburg aan een stukje geluk. De thuisploeg liep via Sander Loogman juist verder uit door opnieuw goed te profiteren van slecht verdedigen: 3-0. Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld. Vierbergen redde met een prachtige vrije trap nog de eer voor de bezoekers, die uiteindelijk uiteindelijk in de voorlaatste minuut nog de 4-1 van Robin Hoekstra moesten incasseren.

Voor de hekkensluiter rest na deze stevige nederlaag niets anders dan de wonden likken en het moraal op te krikken om alsnog de laatste plaats te kunnen verlaten. De achterstand op concurrent Real Sranang bedraagt nog steeds één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.