Home / Algemeen / Zwanenburg krijgt te weinig van Martinus

Zwanenburg krijgt te weinig van Martinus

In de derde klasse C heeft Sporting Martinus haar opmars weten voort te zetten. Tegen de verhouding in, maar wie maalt daar achteraf om, won het in Amstelveen met 1-0 van Zwanenburg. De enige treffer kwam op naam van Mick Wever die op een ‘Zlatan’-achtige manier scoorde.

Het was al weer de derde overwinning op rij voor de ploeg van trainer Rob Wever. En dat allemaal tegen clubs uit het linkerrijtje waar ook Zwanenburg bivakkeert.  Het probleem waar hij de eerste wedstrijden mee kampte lijken verleden tijd. Tegen Zwanenburg was het in de openingsfase vooral een gelijk opgaande strijd. Na een kwartier spelen, als de kasnen nog schaars zijn, komt Martinus vanuit het niets op voorsprong.  Volgens ooggetuigen deed de goal van Mick Wever denken aan de omhaal van Ibrahimovic. Vanaf de rand van het zestienmetergebied haalt hij prachtig en zet de Amstelveners op een 1-0 voorsprong. De keeper was al uit zijn goal en een meerennende verdediger kon de treffer ook niet meer voorkomen. Een wereldgoal.

Mick Wever wordt bejubeld nam zijn “Zlatan” goal

Na de treffer is het vooral Zwanenburg dat sterker is. Met name in de fase vlak voor rust krijgt de ploeg van Edwin Eefting enkele mogelijkheden. Maar te snel willen schieten en wat onrust zorgt er voor dat de gelijkmaker niet valt.

Na de hervatting bleef Zwanenburg driftig op zoek naar het doel van Steven den Heeten. Met enkele wissels probeert Wever het spel weer de Amstelveense kant op te krijgen. De strijd is weer in evenwicht  en er ontstaat ene pittig duel. Thomas Delleman dacht het duel te beslissen maar zijn goal werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. De beslissingen van grensrechter en scheidsrechter leverde zowel binnen als buiten de lijnen af en toe wat irritaties op.

In de slotfase heeft  Zwanenburg haar kruit verschoten en krijgt invaller Arabi El Abdessadak nog de kans op de 2-0. Hij heeft de hoek voor het uitzoeken maar ziet zijn inzet via de onderkant van de lat weer het veld in stuiteren. Na ruim tien minuten extra tijd vind scheidsrechter Ende het genoeg en kan Martinus weer drie punten aan haar totaal toevoegen ondanks dat de Amstelveners niet de bovenliggende partij waren.

Foto’s: Martinianen.nl

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!