Zwanenburg lijkt met lege handen te eindigen na nederlaag tegen AGB

Zwanenburg lijkt dit seizoen in de derde klasse C met lege handen te komen te staan. De ploeg van Edwin Eefting verloor op eigen veld met 2-3 van AGB en zag concurrent DSOV na een 1-4 overwinning op Sporting Martinus uitlopen. Met nog twee wedstrijden te gaan zit Zwanenburg (nummer drie in de competitie) nog zonder ticket voor de nacompetitie en hiervoor is de ploeg ook afhankelijk van anderen.

Beide ploegen begonnen gelijkwaardig in Zwanenburg. Een paar minuten voor rust kwam de thuisploeg via Jordy Vierbergen op voorsprong. “We waren iets beter dan AGB, kregen enkele kansen. Daarna viel het echter weg en ging het steeds minder. Het was een matige prestatie vandaag”, vertelde Zwanenburg-trainer Edwin Eefting na afloop. Vlak voor rust werd de wedstrijd namelijk een half uur onderbroken door een zware blessure bij de doelman van AGB.

Na een lange pauze hervatte beide ploegen de wedstrijd weer. In de tweede helft kwam AGB op gelijke hoogte, door een doelpunt van Rustem Polat. Hoewel Zwanenburg vlak daarna de voorsprong weer pakte dankzij Rick Buijs (2-1), was het AGB dat meteen gelijk maakte. Erdal Tumc zorgde voor de 2-2 namens de gasten, die dankzij Baris Irmak een kwartier voor tijd zelfs op voorsprong kwamen. Die 2-3 voorsprong trokken ze uiteindelijk over de streep.

Volgens AGB-trainer Senel Cebar was de overwinning terecht. “Wij voetbalden vandaag beter. Sinds we de tweede periodetitel hebben, kunnen we vrijuit spelen. Het was onze vierde overwinning op rij, dus we kunnen met een goed gevoel richting de nacompetitie werken.” Enige smet op de 2-3 overwinning was het uitvallen van de doelman, voor wie het seizoen door een kuitbeenbreuk al voorbij is.

Door de overwinning op Zwanenburg loopt AGB in tot drie punten. Zwanenburg zag daarentegen het gat met concurrent DSOV groeien naar vijf punten, waardoor de tweede plaats uit zicht lijkt. “We zijn nu afhankelijk van DSOV in de derde periode. Toch mogen we niet alleen naar de ranglijst kijken, we moeten ook zelf met een goed gevoel de competitie afsluiten”, aldus Eefting.