Zwanenburg niet kansloos

Zwanenburg is de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse begonnen met een nederlaag tegen SV Nieuw Utrecht. De ploeg van Edwin Eefting ging in Utrecht met 3-2 ten onder. Volgende week maandag is de return in Zwanenburg.

Eefting: “Ik denk dat 3-3 meer op zijn plaats was geweest. Over de hele wedstrijd zijn we de iets betere ploeg geweest maar Utrecht heeft wat meer kansen gehad en beschikte over twee gevaarlijke spitsen. Dan moeten we het volgende week maar doen”.

De ploeg van Eefting stond al na twaalf minuten op voorsprong. Een goede aanval via Niels Oostwouder werd door Ruben Karelse goed afgerond. Het doelpunt van Zwanenburg was het startsein voor de thuisploeg om even goed aan te zetten. Het resulteerde in de gelijkmaker. De defensie van Zwanenburg stapte te laat waardoor de buitenspelval niet goed werkte. Ingnatia Aegon kon alleen op doeman Van Schagen af en maakte geen fout. Eefting: “In de rust heb ik een paar tactische wijzigingen doorgevoerd en zijn  we vooral via de zijkanten gaan proberen. We hadden ook zeker een paar mooie aanvallen maar helaas zonder resultaat”.

Nog geen vijf minuten na rust was het 2-1  voor de thuisclub . Aegon kon weer alleen op Van Schagen afgaan en maakte wederom geen fout.  De snelle en behendige spits was een ware plaaggeest voor de ploeg uit Zwanenburg. Ondanks dat bleven de gasten het betere van het spel houden. Het resulteerde in de gelijkmaker. Rick van Veen werd door Karelse aangespeeld en vervolgens gevloerd in het strafschopgebied. Van Veen scoorde beheerst, 2-2. Eefting: “Ik had het gevoel dat dit het was. Zij speelden het echter slim en maakte via een wonderschone treffer uiteindelijk de winnende goal”.

Het was wederom Aegon die scoorde. Hij kapte Tim van Noord uit, die iets te veel ruimte gaf, draaide vanaf de rechterkant naar binnen en schoot vervolgens met links van zo’n 25 meter de bal in de kruising.

Eefting: “We zijn aan elkaar gewaagd. Het zal een mooie return worden. Ik denk dat als we tien kere tegen elkaar spelen we er allebei vijf zullen winnen”.  Zwaneburg moet het maandag (tweede Pinksterdag) wel doen zonder Robin Poelsma en Ruben Karelse. Beiden ontvingen een gele kaart en zijn maandag geschorst.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)