Zwanenburg pakt tegen concurrent Bloemendaal eerste zege

Zwanenburg heeft de eerste zege in de zondag derde klasse C binnen. De ploeg van Mehmet Simsek versloeg concurrent Bloemendaal door een vroeg doelpunt van Justin Schouten. Wel blijft Zwanenburg hekkensluiter.

In de beginfase was het vooral slecht van beide kanten in het duel tussen de twee laagvliegers. Toch dicteerde Zwanenburg enigszins het spel en was het de gevaarlijkste ploeg. Jurrian te Hoonte en Jordy Vierbergen wisten al snel gevaar te stichten voor de goal van Bloemendaal. In de veertiende minuut werd de score geopend. Justin Schouten rondde een actie van de zeer goed spelende Nick de Graaf af: 1-0.

In het restant van de eerste helft waren Davy Buijs en Te Hoonte dicht bij een tweede Zwanenburgse treffer. Bloemendaal gaf zich nog niet gewonnen en voerde de druk op. Zwanenburg moest met man en macht een aantal vrije trappen verdedigen om de voorsprong vast te houden. Dat was na de rust niet anders, waarin verdedigers Ian Ruigrok en Nigel Ciebrant zich onderscheidden door de bezoekers van het scoren te weerhouden.

Enigszins zonder kleerscheuren kon Zwanenburg de tweede helft overleven en de 1-0 overwinning over de streep trekken. Na twee keer gelijk te hebben gespeeld en acht nederlagen was het de eerste driepunter voor de rode lantaarndrager. De ploeg van Mehmet Simsek verkleinde bovendien de achterstand op concurrenten Bloemendaal en Real Sranang tot twee punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Met dank aan Evert Jonker
Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)