Zwanenburg redt het net niet

Zwanenburg is er niet in geslaagd om te promoveren naar de tweede klasse. Na een 2-1 zeg in de reguliere speeltijd was United DAVO in de verlenging de gelukkigste. De ploeg van Edwin Eefting speelt dus ook komend seizoen in de derde klasse.

Het had allemaal zo mooi kunnen zijn. Ruim 900 toeschouwers waren op het beslissende treffen afgekomen. In een matige eerste helft, waarin vooral de thuisploeg stijf van de spanning stond, werden nauwelijks kansen gecreëerd. Vlak voor rust kam United op voorsprong. Een ongelukkig moment om op achterstand te komen zeker met de wetenschap dat het eerste duel ook al verloren was gegaan.

Na rust zette de ploeg van Eefting alles op alles om de broodnodige overwinning uit het vuur te slepen. Van Maarsen zorgde in de 71ste minjuut voor de gelijkmaker en vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. United DAVO deed alles wat in haar vermogen lag om tijd te rekken. Eefting: “iedere minuut lag er wel iemand geblesseerd op de grond. Ik werd er gek van”. Ondanks het tijdrekken kreeg Zwanenburg de beloning. In de vierde minuut van de blessuretijd kreeg de thuisclub een strafschop die door Rik van Veen werd benut. De spits hield zijn spanning onder controle en bezorgde zijn ploeg een verlenging. United DAVO begon die verlenging met tien man omdat een speler te lang bleef doorzeuren over de gegeven strafschop. Eefting: “Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat we daar wat geluk hebben gehad. De overtreding werd al buiten de zestien meter ingezet dus een strafschop was meer dan ik verwacht had”.

In de verlenging kwam United op voorsprong vanuit een corner. Doelman Remco van Schagen werd gehinderd maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in en keurde de treffer goed. Eefting:”Je kan roepen wat je wil maar het is zinloos want hij draait dat toch niet meer terug. We hebben toen iedereen naar voren gestuurd en liepen uiteindelijk tegen een counter aan (2-3”, red.)”.

In de allerlaatste seconde maakte Van Veen er nog 3-3 van daarna volgde direct het laatste fluitsignaal. United DAVO promoveert dus naar de tweede klasse en Zwanenburg  mag het volgend seizoen weer proberen in de derde klasse. Eefting: “Het is jammer maar we hebben een fantastisch eerste jaar gehad in de derde klasse. Ik kan tevreden zijn over dit seizoen. We hebben het fantastisch gedaan. Ik ben trots op die jongens. Volgend seizoen gaan we er gewoon weer voor”.