Zwanenburg in slotfase langs Roda ’23

Na één punt uit de afgelopen drie wedstrijden weet Zwanenburg weer wat winnen is. De ploeg van Edwin Eefting won met 2-1 van Roda ’23, dankzij een laat doelpunt van Rick van Veen. Roda ’23 ziet door de nederlaag de achterstand op de concurrentie groeien.

Het kwakkelende Zwanenburg begon goed en kreeg in de beginfase twee grote kansen. Na achttien minute leverde dit de openingstreffer op voor de thuisploeg. Rick ‘Opa’ Buys kon vanaf ongeveer zestien meter vrij raak schieten (1-0).

Zwanenburg - Roda '23

Roda ’23 kon pas na ruim een half uur onder de druk van Zwanenburg uitkomen en dat bracht meteen de gelijkmaker. Een diepe bal werd doorgekopt door Robin Visser, waarna Dennis Bakker binnen kon tikken: 1-1. Beide ploegen kregen nog een paar kansen, waarvan Bakker met een schot net naast de grootste mogelijkheid, maar het bleef gelijk bij rust.

Zwanenburg - Roda '23

Zwanenburg begon fanatiek aan de tweede helft. Roda ’23 had daar veel moeite mee, maar kwam steeds iets beter terug in de wedstrijd. De gasten kregen kansen op de 1-2, maar Damien de Vegt raakte de paal. Aan de andere kant viel de treffer wel. Twee minuten voor tijd was het Rick van Veen die Zwanenburg aan de leiding bracht: 2-1.

Zwanenburg - Roda '23

Het betekende uiteindelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Door de overwinning klimt Zwanenburg wat uit het dal onderin de zondag derde klasse C en stijgt het naar d elfde plaats. Voor Roda ’23 wordt de achterstand op koploper ZSGO/WMS en nummer twee AGB groter. De ploeg van Marco Bragonje zag DSOV over zich heen gaan en staat nu vierde.

Verslag Sylvia van Groeningen en Yvonne van der Leest
Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)