Zwanenburg speelt na bewogen week gelijk bij VSV

Het schokeffect om trainer Mehmet Simsek per direct weg te sturen, heeft nog niet voor het gewenste resultaat gezorgd bij Zwanenburg. De hekkensluiter van de zondag derde klasse C bleef tegen concurrent VSV op een 0-0 gelijkspel steken.

Na de onrustige week, in verband met de trainerswissel, was het even afwachten hoe Zwanenburg voor de dag zou komen. De ernst was duidelijk: bij een nederlaag zou het een enorm karwei worden om nacompetitie te ontlopen. De eerste helft in Velsen was zeker niet geweldig, een typische degradatiewedstrijd. Het spel ging heen en weer en het niveau was niet hoog. De iets betere kansjes waren voor de rust voor de thuisploeg. Echt uitgetest werd doelman René Jonker niet.

De tweede helft was Zwanenburg de bovenliggende partij. De bezoekers kregen steeds meer een veldoverwicht, het spel werd rustiger, overtuigender en er ontstonden kansen. De grootste waren voor Nick de Graaf (kopbal op de paal) en Patrick Selvi (boogbal met kunst- en vliegwerk van de lijn gehaald). VSV kon daar met een paar uitvallen iets tegenover stellen, maar gescoord werd er door beide ploegen niet.

Met iets meer geluk had Zwanenburg stiekem met de punten kunnen vertrekken. De ploeg van interim-trainers Lex von Mauw en Richard Griffioen blijft door het gelijkspel de rode lantaarn in handen houden. De achterstand op de veilige elfde plek blijft zes punten, met nog zes duels te gaan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.