Zwanenburg tankt vertrouwen in aanloop naar topper tegen HBC

Zwanenburg kan deze week met een goed gevoel toeleven naar de cruciale topper tegen HBC. De ploeg van Mehmet Simsek maakte in aanloop hiervan geen fout tegen RCH. Door een 5-1 overwinning blijft Zwanenburg aan kop in de zondag vierde klasse E.

Na een energieke openingsfase, met daarin een grote mogelijkheid voor topschutter Rick van Veen, viel Zwanenburg in het eerste kwartier ver terug. Het werd allemaal net iets te langzaam en gezapig, totdat het duel plotseling werd opengebroken. Uit een voorzet van Joshua van Mauw was Van Veen nu wel trefzeker: 1-0.

Toch verdween het tempo weer uit de wedstrijd. Tim Hollander en Van Veen slaagden er niet in dit te doorbreken. Het duurde tot de 43ste minuut voordat de voorsprong werd verdubbeld. In een scrimmage kreeg Davy Buijs de bal nog net bij Van Mauw, die de 2-0 ruststand op het scorebord bracht.

In de tweede helft leek Zwanenburg te hebben afgerekend met het matige spel van de eerste helft. Het tempo ging omhoog, de amusementswaarde ook en de thuisploeg rekende in de laatste twintig minuten eenvoudig af met RCH. Invaller Kevin Verhoeve brak door aan de linkerkant en stelde Van Mauw in staat om er 3-0 van te maken.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Pas vanaf dat moment lieten de Zwanenburgers zien hoe goed ze kunnen voetballen. Dankzij mooie acties werd het voorsprong in korte tijd uitgebouwd naar 5-0. Van Mauw voltooide zijn hattrick en Van Veen pikte zijn tweede treffer van de middag mee. De eretreffer van RCH’er Mo Boutlalek was slechts voor de statistieken: 5-1.

Zwanenburg heeft de laatste test zonder kleerscheuren doorstaan en kan zich nu opmaken voor de kraker met HBC. De ploeg van Mehmet Simsek start aan die wedstrijd met één punt voorsprong en kan bij winst kampioen worden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.