Zwanenburg te sterk voor Diemen

In de zondag derde klasse C is Zwanenburg weer twee punten ingelopen op koploper DCG. Makkelijk ging het niet voor de ploeg van Edwin Eefting. Het laag genoteerde Diemen werd met grootse moeite verslagen: 4-3

Voor Diemen stond dit weekend de zware wedstrijd uit tegen Zwanenburg op het programma, een ploeg die meestrijdt om promotie naar de 2e klasse. Het was ook de thuisploeg die goed begon aan de wedstrijd. Diemen werd, met de wind tegen, goed vastgezet op eigen helft waardoor Diemen er moeizaam uit kwam. Zwanenburg werd gevaarlijk via hun lopende mensen en dwongen al vroeg kansen af. De verdiende 1-0 voorsprong kwam tot stand uit een corner, die bij de eerste paal werd verlengd door Rick van Veen. Kort hierna ook de 2-0 toen Tim Hollander goed de ruimte in werd gestuurd die keeper Moen kansloos liet met een mooie boogbal. Diemen zette hier weinig tegenover, behoudens een goede schietkans voor Kay Minnema na een mooie solo van Stobbelaar.

Na de tweede goal leek Diemen zich wat meer in de wedstrijd te vechten. Het wist zelfs de aansluitingstreffer te maken toen Jordan Gemert aan de zijkant van de 16 de bal oppikte en heel beheerst in de verre hoek wist te schieten. Na een mooie aanval over veel schijven wist Ter Horst niet genoeg kracht achter zijn kopbal te krijgen. Een aantal minuten later toch de gelijkmaker toen Grifhorst met een actie vanaf links snel in de korte hoek raak schoot. Vlak voor rust het absolute hoogtepunt, toen Stobbelaar twee man het bos in stuurde en met links vanaf een meter of 25 onhoudbaar in de kruising schoot. Een 3-2 voorsprong voor Diemen, terwijl Zwanenburg toch een stuk gevaarlijker was. Vlak voor rust zelfs de kans voor Stobbelaar om de 2-4 binnen te schieten na een steekbal, maar de keeper pakte zijn schot.

Na rust een minder spectaculaire wedstrijd om te zien. Er werd veel strijd geleverd en het was weer vooral Zwanenburg dat gevaarlijk werd. Diemen werkte hard om de voorsprong vast te houden maar het leek een kwestie van tijd totdat Zwanenburg zou scoren. Na een miscommunicatie achterin waarbij er slecht werd geanticipeerd op een lange bal kon wederom Rik van Veen scoren voor Zwanenburg. Diemen kreeg nog twee goede kansen, met een schot van Stobbelaar en een (terecht) afgekeurde goal, maar het was Zwanenburg dat de verdiende winst pakte, toen uit een scrimmage de bal voor de voeten viel van Van Maarn die binnen schoot.

Komend weekend gaat Zwanenburg op bezoek bij koploper DCG en spelt Diemen thuis tegen Sporting Martinus. Kijk voor alle

Verslag Boaz Saam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!