Zwanenburg troeft DCG af

Zwanenburg heeft op Sportpark Ookmeer vanmiddag drie punten overgehouden aan het duel tegen DCG. Na negentig minuten stond er 0-2 op het scorebord. Gezien het wedstrijdbeeld misschien een beetje geflatteerd, maar Zwanenburg was slimmer dan DCG en scoorde wel waar de Amsterdammers dat nalieten. Een domper voor DCG, dat zelfverzekerd aan de wedstrijd begon.

Trainer John Limon van DCG had een iets aangepaste samenstelling vanmiddag. Mede door disciplinaire maatregelen stonden er een paar jongens naast. Discipline dat nog een vervolg kreeg later in de wedstrijd. Toch begon DCG goed aan de wedstrijd en had het een optisch overwicht in het eerste half uur. Een paar kleine kansjes over en weer vielen er te noteren. Met name Shanon Schet van DCG liet op de linksbuitenplaats zijn back een paar keer het nakijken, maar tot een uitgespeelde kans kwam het niet. Ook GF Hasselhoef probeerde het een paar keer door het midden, maar kwam steeds net een teentje tekort als het er op aan kwam. Doordat DCG achterin vaak 1 op 1 speelde kwam Zwanenburg een paar keer gevaarlijk door. Jordy Vierbergen en Ruben Karelse van Zwanenburg kwamen echter niet tot scoren. Joey van Lemmeren van DCG kopte uit een corner in de 20e minuut op de lat, dichterbij kwamen beide ploegen niet en bij rust stond er nog steeds 0-0 op het bord.

Na rust een ander wedstrijdbeeld. In eerste instantie raakte Schet nog de paal na weer een meedogenloze versnelling, maar daarna ging  DCG te gehaast spelen en Zwanenburg profiteerde hiervan. Een dood spelmoment brak de wedstrijd open. Jordy Vierbergen van Zwanenburg legde een vrije trap neer bij Ruben Karelse, die de 0-1 aantekende. Een klap voor DCG, dat nog verhitter ging aanvallen, maar verkeerde keuzes begon te maken. Zwanenburg bleef rustig en opnieuw uit een dood spelmoment en opnieuw op aangeven van Vierbergen kopte ditmaal Rick van Veen binnen. 0-2.

Ruben Karelse maakte de 0-1

Deze klap kwam DCG niet te boven. Trainer Limon van DCG probeerde met wissels nog wel wat te forceren, maar de ingevallen Chester Steward maakte vandaag niet het verschil. Een andere bankzitter, Fouad Bouttar, mocht zijn opwachting maken, maar vond het zelf niet nodig om in te vallen, dit tot ontsteltenis van zijn trainer. Hiermee bloedde de wedstrijd dood en buiten een kans voor Schet namens DCG in blessuretijd en een kans voor Koen Piels namens Zwanenburg, was het over en uit. Eindstand 0-2. Een opsteker voor Zwanenburg en een domper voor DCG.

Rick van Veen, maakte de 0-2 voor Zwanenburg

Trainer Edwin Eefting van Zwanenburg was opgelucht over het spel van zijn team.
Eefting:’We speelden een goede wedstrijd onder zware omstandigheden. We probeerden het gevaar van DCG vanaf het middenveld eruit te halen en ik vind dat we daarin geslaagd zijn. In het begin kwamen we steeds een stapje te laat maar gaandeweg de wedstrijd ging dat beter. Met iets meer lef bij onze inschuivende mensen kan het nog beter.’

Trainer John Limon van DCG was in mineur om meerdere redenen.
Limon:’In de eerste helft deden we het goed en vergaten we te scoren. In de tweede helft speelden we minder, veel te gehaast en onrustig. Met lange ballen kom je er niet, we moeten simpeler spelen.’

Limon, die al zijn energie steekt in zijn club DCG was ook nog aangeslagen over zijn wissel, Fouad Bouttar, die niet in wilde vallen.
Limon:’Ik wil dit eigenlijk intern oplossen. Ik begrijp het niet. Hij brengt niet alleen mij in diskrediet, maar ook de club en zijn medespelers. Je moet trots zijn om de kleuren van je club te verdedigen, onder alle omstandigheden. Hier gaat nog over gesproken worden’.

Een vervelend staartje aan een leuke en boeiende wedstrijd. DCG is er nog niet, maar heeft talent genoeg. Zwanenburg kan tevreden zijn, zij deden wat het moest doen. Scoren.