Zwanenburg vergroot problemen van Real Sranang: “We zijn niet goed genoeg”

Real Sranang lijkt het helemaal kwijt te zijn in de zondag derde klasse C. De ploeg van Ruben Codrington leed in de kelderkraker tegen Zwanenburg opnieuw een doelpuntrijke nederlaag: 0-5. Hoewel de oefenmeester weigert de handdoek in de ring te gooien, hangt degradatie als een zwaard van Damocles boven het hoofd.

De Amsterdammers maakten het duel op eigen veld niet af; enkele minuten voor tijd liepen zij het veld af. Scheidsrechter Van Genderen besloot de 0-5 tussenstand als eindstand in te vullen. De arbiter had al twee keer rood getrokken om, voor Codrington onbegrijpelijke redenen. “Een speler van Zwanenburg begon te schelden en opeens kreeg iemand van ons geel, terwijl hij niks had gezegd. Mijn aanvoerder (Virgil Spier) ging verhaal halen, kreeg twee keer geel, en Jurgen Spier daarna zelfs direct rood. We zijn het veld afgestapt, want we waren het er niet mee eens. Het is niet erg om een fout te maken, door een verkeerde speler een kaart te geven, maar dan moet je het ook toegeven. Dit ging nergens over.”

Volgens de oefenmeester was het ‘de zoveelste keer’ dat zijn ploeg benadeeld wordt door de arbitrage. Tegen Bloemendaal kregen de Amsterdammers zelfs een punt in mindering, dat later werd teruggetrokken. Ook werken de resultaten niet mee. De cijfers zijn keihard: elf nederlagen op rij en daarin ruim vijftig doelpunten tegen. “Er is veel gebeurd binnen de groep en de club. De motivatie is ver te zoeken. We moeten het samen doen, maar ik denk dat er geen oplossingen meer zijn. Ik ga mezelf niet voor de gek houden: ik heb het niet meer in de hand.”

Codrington steekt, heel eerlijk, ook de hand in eigen boezem. Want, zo zegt hij: “als ik ga wijzen, wijzen er eerst drie vingers naar mijzelf. Ik ben er ook zeker schuldig aan. Als club hebben we niet alle mogelijkheden aangegrepen om een gedegen selectie te krijgen. Ik heb het idee dat sommige mensen de handdoek al in de ring hebben gegooid. Ik probeer de rust juist terug te krijgen, maar ben zelf ook realistisch. Er zit niet meer in. Ik ben geen tovenaar. We zijn niet goed genoeg.”

Inmiddels is de achterstand op de voorlaatste plek naar vier punten gegroeid. In aanloop naar komend weekend, tegen De Meer, kan Codrington weer gaan puzzelen. “Daar ben ik al vijf weken mee bezig. Ik moet nu zelfs spelers uit de Veteranen halen. Het is allemaal slap, het hele seizoen al. De groep is geen eenheid.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!