Zwanenburg verlaat laatste plaats door belangrijke zege

Zwanenburg heeft de rode lantaarn overgedragen aan Real Sranang. De ploeg van Mehmet Simsek verliet de laatste plek in de zondag derde klasse C door middenmoter Alliance’22 met 2-0 te verslaan.

Uit de laatste drie wedstrijden pakte de hekkensluiter slechts één punt, maar op eigen veld begon Zwanenburg heel energiek aan het duel tegen Alliance’22. Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg met kleine kansjes voor Ruben Karelse, Jordy Vierbergen en Iggy Stolwijk. Daarna kwamen de bezoekers uit Haarlem pas een beetje in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Op slag van rust opende Zwanenburg de score. Ruben Karelse, die eigenlijk slechts een halfuur kon spelen, drukte de bal uit een scrimmage binnen: 1-0.

Na de theepauze werd de van een blessure teruggekeerde doelpuntenmaker alsnog vervangen door Patrick Selvi. De invaller was direct een paar keer gevaarlijk. Het spel van Zwanenburg was een verademing in vergelijking met vorige week, toen er kansloos met 4-1 van VVH/Velserbroek werd verloren. Na een klein uur spelen werd de marge verdubbeld. Op aangeven van Jurrian te Hoonte maakte Justin Schouten de 2-0.

Alliance’22 kwam niet aan het eigen spel toe en Zwanenburg kon de voorsprong overtuigend over de streep trekken. Een belangrijke overwinning, want de ploeg van Mehmet Simsek is naar de voorlaatste plek geklommen en kan volgende week een nieuwe slag slaan in de kelderkraker tegen concurrent Real Sranang.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Met dank aan Evert Jonker
Archieffoto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)