Zwanenburg verslaat Spartaan

Zwanenburg is in de derde klasse C opgeklommen naar de tweede plaats door VVA/Spartaan met 3-1 te verslaan. De ploeg van Edwin Eefting had een drukke periode achter de rug (nederlagen in beker en Haarlemsdagblad cup) maar wist in de competitie dus toch een goed resultaat neer te zetten.

Nederlagen midweeks tegen EDO (hoofdklasse 2-1) en Magreb’90 (eerste klasser, 3-2 in blessuretijd) hadden het zelfvertrouwen van Zwanenburg toch goed gedaan.  Trainer Edwin Eefting: “Het waren zware weken met twee extra wedstrijden maar daarin hebben we goed gespeeld. Het verschil is wel dat we tegen die ploegen (EDO en Magreb red.) niet het spel hoefde te maken en dat moest we vandaag wel. Ik ben dan ook trots op mijn ploeg.”

In het eerste kwartier kreeg de thuisclub al voldoende kansen om de score te openen maar onzorgvuldigheid en goed optreden van Spartaan doelman Marcel Ons zorgde dat Zwanenburg niet tot scoren kwam. Toch was het in de 19e minuut wel raak al had de thuisclub daarbij de hulp van de scheidsrechter voor nodig.  Rick van Veen zette voor vanaf de linkerkant en zijn pass werd met de schouder van een Spartaan verdediger aangeraakt. Volgens Eefting zouden acht van de tien scheidsrechters hem niet geven. Deze dus wel. Van Veen maakte vanaf elf meter geen fout.

Eefting: “Ik was er blij mee. Na die treffer zakken we iets in en geven we het spel een beetje uit handen. We werden slordig en moesten hard werken om onze eigen fouten herstellen.” Zwanenburg ontsnapte toen Mo Talih alleen op doelman Van Schagen af ging maar zijn inzet raakte de paal.

Het was een fase waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Zowel Zwanenburg als Spartaan kregen mogelijkheden om tot scoren te komen. Na rust was het echter snel twee keer raak. Een fout in de achterste lijn van Zwanenburg wordt afgestraft door Stanley van Loon (1-1) maar zes minuten alter staat de ploeg van Eefting al weer op voorsprong.  De van Blauw Wit Amsterdam overgekomen Melvin van de Bosch zette voor vanaf de rechterkant  en zijn voorzet werd door Jordy Vierbergen terug gelegd op Rick van Veen die zijn tweede van de middag maakte.

Spartaan ging gretig op jacht naar de gelijkmaker. Eefting: “We kregen toen zoveel ruimte dat we het veel eerder hadden moeten afmaken.  Dat verzuimde we maar gelukkig viel die derde goal uiteindelijk wel.”

De 3-1 kwam van de voet van Donny Hendriks. Vierbergen passeerde zijn directe tegenstander op de achterlijn en legde keurig terug  zodat Hendriks eenvoudig de eindstand op 3-1 kon bepalen.

Zwanenburg klimt door de zege naar de tweede plaats maar heeft nog wel een grote achterstand ( 8 punten)op koploper Velsen. DCG, dat vandaag niet in actie kwam, en VVA Spartaan hebben nog een puntje minder maar doen nog goed mee aan de kop van de ranglijst

Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van zondag 3C