Zwanenburg via zesklapper eenvoudig naar periodetitel

Zonder problemen heeft Zwanenburg zich verzekerd van de eerste periodetitel in de zondag vierde klasse E. De ploeg van Mehmet Simsek is nog altijd foutloos en zette deze reeks voort tegen MMO: 6-0. De komende twee weken krijgt de koploper de eerste echte testen met achtervolgers NFC en HBC.

Tegen de gasten uit Hoogmade kwam Zwanenburg geen moment in de problemen. Binnen een kwartier had de thuisploeg een 2-0 voorsprong te pakken. Rick van Veen schampte een hoekschop van Joshua van Mauw voldoende voor de openingstreffer en Justin Schouten zette goed door voor de 2-0. Vooral de vleugelaanvallers waren een ware plaag voor de verdediging van MMO. De gasten proberen wel aanvallend gevaar te stichten, maar in de eerste helft werd doelman René Jonker nauwelijks getest.

Nog voor de rust lag ook de derde Zwanenburgse treffer in het vijandelijke net. Schouten maakte zijn tweede van de middag en daarmee was de wedstrijd halverwege al beslist. De periodetitel kwam niet meer in gevaar. Direct na de hervatting deed de thuisploeg er een schepje bovenop via Van Veen, die zijn tiende competitietreffer sinds zijn terugkeer maakte: 4-0.

De koploper wist van geen ophouden en liep uiteindelijk uit naar 6-0 door doelpunten van uitblinker Von Mauw en Mark Mul, de mooiste van de middag. Daarmee kende Zwanenburg nog enige genade, want als zij echt hadden gewild, had de thuisploeg de dubbele cijfers kunnen halen tegen MMO.

De komende twee weken krijgt Zwanenburg met NFC (tweede) en HBC (derde) de twee concurrenten in de strijd om het kampioenschap. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.