Zwanenburg vindt in Simsek opvolger voor Eefting

Zwanenburg heeft met Mehmet Simsek een opvolger gevonden voor de vertrekkende Edwin Eefting. De 33-jarige Simsek heeft een contract voor één seizoen getekend bij de zondag derdeklasser, met de intentie om langer door te gaan.

“We krijgen in Mehmet een ambitieuze coach, die zijn ervaring met jeugdspelers en in het betaald voetbal graag wil overbrengen op onze selectie”, laat de technische commissie van Zwanenburg weten op de eigen website. “Ook de doorstroom van onze jeugd naar de selectie wil hij graag begeleiden. Verder willen de technische commissie en Mehmet met deze ploeg aan de slag om verzorgd en opbouwend voetbal te gaan spelen om zo op termijn klaar te zijn voor een verantwoorde stap naar de tweede klasse.”

Simsek was jeugdtrainer bij HFC Haarlem, Stormvogels/Telstar en ADO ’20 voordat hij via United/DAVO in 2012 zijn trainerscarrière begon bij Onze Gezellen. Na één seizoen ging hij zijn neef Fuat Çapa achterna als assistent-trainer bij het Turkse Kayseri Erciyesspor. Dat avontuur eindigde al na een half jaar toen Çapa de laan uit werd gestuurd. Ook Simsek vertrok en in Nederland voegde hij zich als speler bij zondag vierdeklasser RCH, waar hij momenteel nog steeds speelt.

Bij Zwanenburg tekent de 33-jarige Simsek een eenjarig contract als opvolger van Edwin Eefting, die eerder al liet weten na vijf seizoenen te vertrekken. Onder zijn leiding staat de ploeg momenteel op een tegenvallende elfde plaats in de zondag derde klasse C.

Foto boven: Haarlems Dagblad

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)