Home / Algemeen / Zwanenburg werkt tegen degradant DSK aan scorend vermogen

Zwanenburg werkt tegen degradant DSK aan scorend vermogen

Vanwege de vreemde situatie in de zondag vierde klasse E was er van spanning geen sprake meer op de laatste speeldag. Zwanenburg had zich al neergelegd bij het kampioenschap voor HBC. Om goed voor de dag te komen in de nacompetitie, liet de ploeg van Mehmet Simsek tegen het gedegradeerde DSK zien dat het met de doelpunten wel goed zit: 0-8.

NFC moest van koploper HBC verliezen om deel te kunnen nemen aan de nacompetitie en gunde daarom ook het kampioenschap aan de Heemstedenaren. Zwanenburg kon slechts toekijken en moet tijdens de seizoensverlenging alsnog promotie naar de derde klasse af te dwingen. De wedstrijd tegen DSK ging vrijwel nergens om. Een potje zomeravondvoetbal, een spelletje tussen de kat en de muis. De winnaar stond vanaf minuut één vast en de enige vraag was: waar zou de doelpuntenmachine blijven steken?

Simsek had enkele wisselspelers een basisplek gegund. In de openingsfase slaagde DSK er zelfs in een paar keer voor Zwanenburg-doelman René Jonker te verschijnen. Veel dreiging kwam hier overigens niet uit en Jonker hield de nul. Halverwege stond er 0-3 op het scorebord door doelpunten van Justin Schouten, Tim Hollander en Iggy Stolwijk. Na de hervatting liep Zwanenburg in de hitte uit naar 0-8 dankzij Patrick Selvi (twee keer), Joshua von Mauw, debutant Nick de Graaf en Kevin Verhoeve.

Zwanenburg kan met genoeg vertrouwen toewerken naar de nacompetitie. In de eerste ronde wacht een thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan, de nummer drie van de vierde klasse F. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag vierde klasse E.