Zwanenburg wint bij NFC

Zwanenburg wint bij NFC

In de derde klasse C heeft Zwanenburg een belangrijke overwinning behaald bij NFC. In Amstelveen won de ploeg van Edwin Eefting met 0-1. De thuis ploeg miste voor de zoveelste week op rij een groot aantal basisspelers in verband met schorsingen.

Het gezicht van NFC-trainer Ton Bras zag er na afloop uit als die van een boer met kiespijn.  Zijn ploeg had net de vierde nederlaag op rij geleden. Een eigen doelpunt van Tommy Henrichs in de 35ste minuut deed zijn ploeg uiteindelijk de das om. Een corner van Jordy Vierbergen werd door doelman Rengelink weggestompt. De bal viel via de rug van Henrichs in het eigen doel.  Daarnaast moest Bras het voor de derde achtereenvolgende week doen zonder een groot aantal basisspelers. Deze week miste hij onder andere Lesley Dams en topscoorder Tarik Bougzir.

Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest zeker gezien de kansen die de thuisploeg in de tweede helft kreeg. Melvin Holslag zag zijn bal van de doellijn gehaald worden en het schot van Mahir Unver werd door een Zwanenburg been afgeweerd. De grootste kans was nog voor Oscar Keuter. Paul de Lange stond niet goed op te letten bij een vrije trap waardoor Keuter zomaar kon inkoppen. Tot opluchting van iedereen bij Zwanenburg verdween de bal langs de buitenkant van de paal.

“Een gelijkspel was wel verdiend geweest”, verklaarde Zwanenburg-trainer Eefting na afloop. “Veel ploegen in deze klasse zijn aan elkaar gewaagd. Vorige week verloren we en nu winnen we weer. Dat komt ook omdat ik vorige week maar liefst vijf spelers miste. Nu waren we weer compleet. Het was niet allemaal goed maar er zat in ieder geval mee voetbal in dan vorige week. Over de inzet en strijd heb ik ook niet te klagen. “

Als nieuwkomer in de derde klasse was de doelstelling om niet te degraderen. Na de zege op NFC zit er misschien wel meer in dan dat. Eefting: “Het zou leuk zijn maar in de tweede klasse hebben we niets te zoeken. In de tweede periode waren we er even dicht bij maar toen zeiden mijn spelers al  gekscherend dat we maar expres moesten verliezen. De derde klasse ijn prima voor deze club op dit moment. We zijn er nog niet maar het gaat de goede kant op”.

Voor NFC worden het spannende weken. In twee maanden tijd is de ploeg van Bras ver weggezakt. Vandaag liep NFC slechts een gele kaart op. Eentje  zonder gevolg. Volgende week kan Bras tegen DCG dus weer over een volledige selectie beschikken.

Kijk voor alle uitslagen op de klassenpagina. Later ook verslagen van VVA/Spartaan-DCG (0-2) en RKDES-Nieuw West (7-2)

foto: Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!