Zwanenburg wint ook van Martinus

Zwanenburg heeft in de zondag derde klasse C uitstekende zaken gedaan door met 2-3 te winnen bij Sporting Martinus. In Amstelveen won de ploeg van Edwin Eefting nadat het bijna een 2-0 voorsprong had gegeven. Zwanenburg heeft het maximaal aantal punten na drie wedstrijden.

In het eerste half uur van de wedstrijd walste Zwanenburg werkelijk over Martinus heen. Met goed verzorgd voetbal creëerden de ploeg van Eefting  kans op kans. Na twaalf minuten stond da nook al de 0-1 op het bord. Na schitterend combinatiespel kwam de bal bij rechterflankspeler Melvin van den Bosch terecht en die vond weer spits Rick van Veen die de bal kon binnentikken. Net binnen het half uur kopte linksback Niels Oostwouder in vrije positie een corner  tegen de touwen en de 0-2 was een feit. Martinus stelde er weinig tegenover en mocht van geluk spreken dat er niet meer doelkansen van Zwanenburg inmiddels waren omgezet in doelpunten.

omhaal

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Martinus meer grip op het spel van Zwanenburg maar kwam er maar sporadisch uit. Nét voor de rust resulteerde dit in een uitbraak  van Martinus waar Trevor Uiterloo handig zijn directe tegenstander omspeelde in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De gegeven penalty werd feilloos ingeschoten door collegaspits Omar Tissoudali. Met 1-2 werden de kleedkamers opgezocht.

Mo Tissoudali schiet vanaf elf meter de 1-2 binnen

In de tweede helft zette Martinus nog een tandje bij en kreeg het heft in handen. Het goede spel van Zwanenburg van de eerste helft was nergens meer te bekennen en Martinus domineerde in een weliswaar spectaculaire, maar slechte tweede helft. In de 69ste minuut ronde Omar Tissoudali een prachtige aanval af door op aangeven van Marc Nipius de 2-2 tegen de touwen te schieten. De wedstrijd was weer helemaal open en kon beide kanten op vallen. Zwanenburg trok echter aan het langste eind doordat Melvin van den Bosch in de 77ste minuut een vrije trap van de zijkant van het strafschopgebied kiezelhard onderkant lat achter doelman Thomas Bark knalde. In de laatste tien minuten van de wedstrijd gebeurde veel, maar er werd niet meer gescoord.

Trainer Kees Koedood (r) ziet zijn Martinus och verliezen van Zwanenburg

Martinus trainer Kees Koedood  vond het een sportieve wedstrijd en dat op basis van de 2 helft een gelijkspel misschien wel verdiend was geweest. Zwanenburg trainer Edwin Eefting had een hele goede eerste helft gezien en een verschrikkelijk slechte tweede helft maar vond de uiteindelijke overwinning terecht. “Vorig jaar hadden we deze wedstrijd misschien wel verloren, maar we zijn volwassener geworden. Met rust hadden we 1-5 voor kunnen staan, maar door het niet af te maken hielden we Martinus in de wedstrijd en gaven we het nog bijna weg.” Met 9 punten uit 3 wedstrijden is Zwanenburg nu medekoploper, waar Martinus met 3 uit 3 de achtste plek bezit.