Zware blessure voor AFC speler Jasper Blonk

AFC zaterdag speler Jasper Blonk heeft afgelopen dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen D.C.G. zijn voorste rechter kruisband afgescheurd. Na een verkeerde val in de tweede helft sloeg het noodlot toe voor de 25-jarige speler. Nu wacht hem een lange en zware revalidatie om weer terug te keren op de velden. Blonk is zeker zes maanden uitgeschakeld.

De wedstrijd begon goed voor Blonk. Met twee goals en een assist had hij een grote bijdrage aan de drie goals van AFC. In de 65ste minuut, bij een 3-3 stand, ging het uiteindelijk mis. Blonk: “Tijdens de wedstrijd was ik al drie keer eerder door mijn linkerenkel gegaan. Toen dit de vierde keer gebeurde ging mijn rechterbeen gestrekt op het kunstgras. Ik bleef ergens in haken en de daaropvolgende klap was blijkbaar voldoende om mijn voorste kruisband af te scheuren.”

Blonk 2

Het gevolg is een zware revalidatie voor Blonk. Over vier weken zal hij geopereerd worden aan zijn  kruisband. “ Na de operatie zijn er tussen de zes en acht maanden nodig om volledig te herstellen. Ik zal hard moeten werken om dit seizoen nog in actie te komen, dat zal een lastige opgave worden”, aldus Blonk.

De AFC-er zal de wedstrijden van zijn team de komende tijd dus vanaf de zijkant gaan bekijken. Ondanks zijn blessure heeft Blonk wel vertrouwen in het komende jaar. “ We hebben dit seizoen een hele leuke en brede groep. Als wij echt als team gaan opereren ben ik ervan overtuigd dat er zeker een periodetitel in zit en moeten wij voor promotie kunnen gaan”.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst Blonk veel sterkte bij zijn revalidatieproces.

Foto Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC