Zware straffen voor Martinus en DCG

Het eerste zondag team van het Amstelveense Sporting Martinus is door de KNVB bestraft met twee punten in mindering naar aanleiding van het gestaakte duel met DCG. De Amsterdammers werden met een punt in mindering gestraft. Martinus speler Dave Castillo en trainer Rob Wever werden voor vijf duels geschorst. Ook DCG speler Bouttar werd voor vijf duels geschorst.

Op 17 maart werd het duel tussen DCG en Martinus een paar minuten voor tijd gestaakt.  Scheidsrechter Bangma gaf na afloop aan dat Martinus-trainer Rob Wever aan zijn arm zou hebben getrokken. De ophef was ontstaan nadat een aantal spelers met elkaar in een opstootje terecht kwamen. Volgens het rapport van de KNVB zijn Martiniaan Dave Castillo en DCG-er Fouad Bouttar de aanstichters.

17032013 DCGMART opstoot 2

In ons wedstrijdverslag van 17 maart staat dat Castillo vlak voor tijd een overtreding maakte op Bouttar die vervolgens een schoppende beweging na Castillo maakte. In alle commotie ontstond er een opstootje waar velen bij waren betrokken. Sommige om te sussen. Martinus-trainer Rob Wever zou toen, volgens de scheidsrechter, aan de arm van de arbiter hebben getrokken.

De tuchtcommissie van de KNVB besloot Martinus twee punten en DCG een punt in mindering te geven. Martinus kreeg tevens een voorwaardelijke straf van een jaar. De betrokken spelers, Dave Castillo en Fouad Bouttar, werden net als Martinus trainer Rob Wever voor vijf wedstrijden geschorst.

DCG voorzitter Peter Gerekink was gisterenavond nog niet precies op de hoogte van de straffen maar liet weten naar alle waarschijnlijkheid in beroep te gaan. Pieter Monkelbaan, voorzitter van Martinus zegt zich met het bestuur en de senioren commissie te beraden over een eventueel beroep.

DCG stond op het moment van staken met 2-1 voor. Beide clubs hebben nu de tijd om in beroep te gaan tegen de straffen. Tot die tijd zullen de punten niet officieel in mindering worden gebracht. Ook op onze website is de stand dus nog niet veranderd.

Kijk voor de huidige stand op de klassenpagina van zondag 3C

Foto’s Anouschka Nuijens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)