Home / Algemeen / Zweepslag redt FC Abcoude

Zweepslag redt FC Abcoude

In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Roda´46 uit Leusden is FC Abcoude vooralsnog gered door een zweepslag. Na acht minuten in de tweede helft hield scheidsrechter Rob Velder het bij een 0-1 stand voor de bezoekers vanwege een zweepslag voor gezien. “Al had FC Abcoude nog 25 dagen doorgevoetbald, dan nog hadden ze in deze wedstrijd niet tot winst kunnen komen.” Dat waren de woorden van de zeer teleurgestelde trainer van FC Abcoude, Rini van Roon.

En daar had de trainer ook wel gelijk in. FC Abcoude heeft geen moment kunnen imponeren. En dat tegen een tegenstander die de eerste twee competitiewedstrijden fors heeft verloren. Na twee competitieduels was de ploeg uit Leusden nog zonder punten en moest het maar liefst 14 doelpunten tegen incasseren, terwijl het zelf maar eenmaal wist te scoren.

 

In deze derde competitiewedstrijd is FC Abcoude geen schim van de ploeg die vorige week FC Weesp op eigen terrein wist te verslaan. Geen enkele pass komt aan en Abcoude weet de bal niet in de ploeg te houden. In de 3e minuut kan Roda’46 eigenlijk al op voorsprong komen. Een voorzet vanaf links van Tom de Ridder bereikt Yuce Yagli. Die schiet echter net naast. Drie minuten later een speldenprik van Abcoude. Michael Amoafo geeft de bal vanaf de rechterkant voor, maar de meegelopen Immanuelson Duku krijgt de bal niet goed onder controle. Roda´46 komt in de 21e minuut van de wedstrijd op een verdiende 0-1 voorsprong. Vanaf de linkerkant wordt de bal goed voor gegeven. Bunyamin Yilmaz is attent meegelopen en schiet de bal feilloos cross in het doel van Abcoude. Reservekeeper Rob Wiggerink, die tijdens de warming-up begrijpt dat hij vanwege een blessure van vaste keeper Jeffrey IJmker moet spelen, is kansloos op deze inzet.

Abcoude wil maar niet wakker worden deze wedstrijd. De ploeg speelt tam en zonder enig elan. Is het toch onderschatting van de tegenstander, waarvoor tevoren werd gewaarschuwd? In de 32e minuut kan Roda’46 op 0-2 komen, maar ditmaal redt Rob Wiggerink met een flitsende reactie. Abcoude komt er sporadisch uit. In de 38e minuut lijkt het even te lukken. Over rechts komt Immanuelson Duku goed door. Maar doordat hij kiest voor eigen glorie in plaats van samenspel, sterft deze snelle aanval in schoonheid.

Vlak voor rust zet Abcoude nog even aan voor de gelijkmaker. Tot tweemaal toe is de ploeg dichtbij de gelijkmaker, maar de schoten zijn niet zuiver genoeg. De ploegen gaan rusten met een 0-1 voorsprong voor Roda’46.

Abcoude start de tweede helft beter dan in de eerste helft. Gedurende de eerste vijf minuten is de ploeg al meer bij de goal van Roda´46 geweest dan in de gehele eerste helft. Echt gevaarlijk wordt het voor het doel van Roda´46 echter niet. Na acht minuten in de tweede helft wordt de wedstrijd gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. FC Abcoude kan daar niet rouwig om zijn geweest, want niemand had ook maar de illusie dat Abcoude er nog iets van zou kunnen gaan maken. Het restant van deze wedstrijd wordt nu vermoedelijk gespeeld op 21 oktober 2012.

Volgende week staat voor Abcoude de lastige uitwedstrijd tegen sv Houten op het programma. Laten we hopen dat iedereen dan weer bij de les is.

Foto’s en verslag: Rob Baarda

Send this to a friend