Zwiebel brengt OSV naar ruime zege tegen DZS

In de zaterdag derde klasse A zet OSV de successenreeks voort. Met vier doelpunten van David Zwiebel en twee van invaller Adil Jamal boekte de ploeg van Kai Meeuwsse een ruime zege op DZS. Het werd 6-0 in Amsterdam.

Samen met EVC heeft OSV nu 21 punten uit zeven wedstrijden in de tweede periode. Hoewel OSV op 25 oktober voor het laatst punten liet liggen tegen Reiger Boys is EVC dankzij een hoger doelsaldo nog steeds koploper in de race om de periodetitel.

Ook DZS wist de lange reeks van inmiddels acht zeges op rij geen halt toe te roepen. De nummer negen van de ranglijst kwam voor een punt, maar keek al binnen twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan. David Zwiebel zette twee keer op rij op het juiste moment zijn hoofd tegen de bal. In de vijftiende minuut op aangeven van Dave Sijbrands en in de negentiende minuut op aangeven van Nick Cia. Met deze 2-0 voorsprong nuttigde OSV de thee.

Helemaal tevreden was trainer Kai Meeuwsse niet over het spel in de eerste helft. Zeker tegen een tegenstander die weinig initiatief neemt, is een hoog baltempo vereist. “We hadden moeite er doorheen te komen”, stelde Meeuwsse vast. “In de rust hebben we erop gewezen dat het niveau met het oog op Reiger Boys en Opperdoes omhoog moet. Dat zijn cruciale duels, die bepalen of we blijven meestrijden om de titel. Je moet nu geen half werk leveren”, meende Meeuwsse. “Dan is het lekker dat Zwiebel zo’n goede wedstrijd speelde.”

De spits is een belangrijke pion in het spel van OSV. Hij fungeert als aanspeelpunt en laat ook vaak anderen scoren. “Hij is een cruciale schakel. Tegen DZS was hij niet alleen dienend, zoals altijd, maar ook de afmaker. Dat is belangrijk voor het zelfvertrouwen binnen de ploeg’’, aldus Meeuwsse.

Met het inbrengen van Glenn Holster in de tweede helft kwam OSV beter in het spel. Dit leidde in de 72e minuut tot de 3-0. Invaller Adil Jamal schoot de bal op aangeven van Quinton Bhagwand tegen de touwen. Na deze 3-0 ging het pas echt goed lopen voor de thuisploeg. Vier minuten hierna was het weer Zwiebel die de voorsprong verder wist uit te breiden. Op aangeven van Bhagwand werkte Zwiebel de 4-0 binnen. De 5-0 werd door Jamal binnengewerkt na de asist van Sijbrands. Zwiebel zorgde in de slotfase van de wedstrijd nog voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een voorzet van de opgekomen Jesse Willems rondde Zwiebel af met een prachtige volley. Het werd 6-0.

Voor OSV breekt nu een cruciale fase aan. Volgende week gaat de ploeg naar Wieringermeer, maar daarna volgen de belangrijke thuiswedstrijden tegen de huidige nummer drie Reiger Boys en nummer twee Opperdoes. EVC is in de zaterdag derde klasse A de nieuwe koploper na een overwinning op HCSC. Het gat met de koploper bedraagt nu 5 punten voor OSV. Het is het bovendien wachten op puntenverlies van de top drie. Dat gaat er ongetwijfeld komen, want komend weekeinde ontvangt Reiger Boys koploper EVC. “Het zou mooi zijn als Reiger Boys wint. Dan kunnen we zelf wat doen aan het gat met EVC”, blikte Meeuwsse vooruit.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3A.