Ongelukkig De Dijk weer met lege handen

Na de overwinning vorige week tegen Zwaluwen, speelde De Dijk zaterdag een wedstrijd om maar snel te vergeten. Na een ruststand van 0-1 tegen Nieuwenhoorn ging de thuisploeg op jacht naar één of meerdere punten. De jacht bleek tevergeefs. Het ontbrak zaterdagmiddag onder andere aan een stukje Amsterdamse branie en wat geluk.

Er is nog steeds veel (voorbereidend) werk aan de winkel voor De Dijk trainer Regillio Simons en dat beseft hij terdege. Hij heeft een hele jonge ploeg, die vooral in balbezit niet altijd de goede keuzes maakt.

Trainer-coach Simons zag dat zijn ploeg geen onaardige wedstrijd speelde en dat zijn ploeg ongelukkig was in het scoreverloop. ,Het was geen hoogstaande wedstrijd, van beide kanten trouwens niet. Zowel wij als Nieuwenhoorn hebben heel weinig kansen gecreëerd. Van de andere kant hebben we beiden weinig kansen weggegeven. Ten aanzien van mijn eigen ploeg zien we een wekelijkse groei en die lijn trekken we door. We zijn al taak volwassener, tonen betere discipline. Ook persoonlijke fouten vinden niet meer plaats. Wel zijn we af en toe nog te slordig”.

“Ik vind wel dat we aan de andere kant te weinig voorin creëerden”, vervolgt Simons. Daarmee sloeg Simons de spijker op zijn kop. “Dat onderdeel is bij ons onvoldoende. We proberen volwassener te worden in reuzesprongen. Wat ik zaterdagmiddag bij ons miste is voetbalgogme, een beetje slimmer met situaties omgaan. Dan dwingen we ook meer af. We zijn té jeugdig. Ik ben blij te spreken over de stappen en had dan ook graag gezien dat deze wedstrijd de andere kant op was gevallen in ons voordeel.”

Voor rust kon Nieuwenhoorn via Dimitri Gomes Almeida op 0-1 komen. “De tegenpartij scoorde uit een buitenspel moment. De scheidsrechter (De Bruin, red) ziet abusievelijk de speler (Gomes Almeida, red.) die buitenspel staat over het hoofd, maar hij raakte nog wel de bal. Hij nam wel degelijk deel aan het spel. Wij scoren zelf twee keer, ronden twee keer aardig af. Het is zuur dat beide keren het doelpunt aan onze kant wel wordt geannuleerd. Daar wil ik het trouwens niet helemaal op gooien. Het was van onze zijde gewoon niet dominant genoeg. Eén punt zou verdiend geweest zijn, nu staan we met lege handen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)