21-0 in negentig minuten!

Iets meer dan vier minuten per doelpunt had zaterdag vijfdeklasser De Vecht nodig om met 21-0 te winnen van Sporting Almere. Bijna onmogelijk. Toch gebeurde het. Bij rust stond het 9-0.

Het wedstrijdverslag van De Vecht, uitkomend in de vijfde klasse C, begint als volgt: Je hebt wel eens van die zaterdagmiddagen dat alles tegenzit. Slecht veld,lekke bal, zon tegen, wind van alle kanten, de bal die er niet in wil, een tegenstander waar alles meezit, een keeper met een lat vol engeltjes…’. Het liep uiteindelijk helemaal anders.

21-0 werd het maar liefst tegen Sporting Almere. De Vecht bracht haar totaal aantal gemaakte doelpunten dit seizoen daarmee op 104. Tegenstander Sporting Almere heeft nu 102 tegengoals.

Het vervolg van het verslag is misschien nog opmerkelijker:  “Eigenlijk begon Sporting Almere voortvarend door direct vanaf de aftrap met het hele team naar voren te gaan en druk te zetten op de roodblauwe formatie”.

Reden genoeg voor Het Amsterdamsche Voetbal om eens met De Vecht te bellen. Assistent-trainer en oud-speler Arjan van Well vertelt. Van Wel: “Ja het ging eigenlijk hartstikke goed en we hebben de kansen die we kregen afgemaakt. Na zes minuten lag de eerste er al in.”

Een club record zeker? Jazeker het oude clubrecord stond op 15-0 (De 16-0 kwam in de 73ste minuut van Lodewijk van Well, red.)

Iemand nog 10x gescoord? Nee geen 10 keer maar de spitsen wel allebei 7x (De broertjes Bas en Rutger Seldenrijk, red.)

Nu al meer dan 100 goals. Echt leuk is het allemaal niet he? Nee we zijn veel te laag ingedeeld doordat we vorige jaar van de zondag naar de zaterdag zijn gegaan. (De 100ste treffer werd in de 74ste minuut gemaakt door Bas Selderijk, red.)

Alles gewonnen. Gaan jullie nog punten laten liggen? De doelstelling is ongeslagen kampioen worden zonder gelijkspelen. We zullen er dus alles aan doen om geen punten te laten liggen.

En nu dus op naar de vierde klas. Gaan we dit dan weer verwachten? Nou de doelstelling van de club is om in drie jaar te voetballen in de 3e klasse, We gaan er in ieder geval voor om ook volgend jaar weer te promoveren.

Hoe die 21-0 uiteindelijk tot stand kwam? Rekent u mee! De doelpunten vielen in de volgende minuten: 6, 8, 11, 20, 25, 30, 35 (penalty van de keeper!), 36 en 38. 9-0 bij rust dus. En in de tweede helft scoorde De Vecht in minuut 50, 52, 60, 62, 64, 68, 73, 74, 80, 82, 85 en 87. Op de website van Sporting Almere wordt er met geen woord gerept over de nederlaag. Begrijpelijk.

Tot slot nog even terug naar het wedstrijdverslag van De Vecht: “In de rust werd er gehamerd dat er vandaag historie kon worden geschreven door niet tevreden te zijn met de huidige stand maar door te gaan om het clubrecord te verbeteren, de 100e van het seizoen te maken en misschien wel de hoogste uitslag ooit bij 1e selectieteams te noteren” Een clubrecord werd het dus. Of het de hoogste uitslag is bij de KNVB gaan we uitzoeken (of laat het ons weten via info@hetamsterdamschevoetbal.nl).