Home / Algemeen / Pas na 21 maart duidelijkheid van beroepscommissie over mogelijk puntenaftrek

Pas na 21 maart duidelijkheid van beroepscommissie over mogelijk puntenaftrek

De beroepscommissie van de KNVB doet pas na 21 maart uitspraak over het mogelijke puntenaftrek voor veertien clubs in de Tweede en Derde Divisie. De clubs hadden beroep aangetekend tegen het besluit van de licentiecommissie om drie punten in mindering te brengen vanwege het niet hebben van contractspelers.

Reden voor uitstel is dat op 21 maart de bondsvergadering plaatsvindt, waar zowel prof- als amateurclubs aanwezig zijn. “Dit is vanwege het feit dat eventuele ontwikkelingen tijdens deze vergadering van invloed kunnen zijn op het te nemen besluit door de Beroepscommissie”, is er op de site van de KNVB te lezen. Wat die ontwikkelingen zouden kunnen zijn is niet duidelijk. “Dat is tussen de clubs”, aldus een woordvoerder van de KNVB.

Het gevolg is nu dat er in de beslissende fase van de competitie mogelijk clubs puntenaftrek krijgen. Onder andere AFC en Westlandia, naaste belager van De Dijk in de Derde Divisie zondag, lopen dit risico. In de Derde Divisie Zondag zouden elf clubs puntenaftrek boven het hoofd hangen. “Het belangrijkste is dat er in één keer voor alle clubs een duidelijke uitspraak komt. Dat is het beste voor de clubs”, laat de woordvoerder weten.

Als de uitspraak van de beroepscommissie negatief is, is het mogelijk dat de clubs naar de burgerrechter stappen, waardoor het nog langer duurt voordat er uitsluitsel is. “Dat klopt. Hoe lang het dan zou gaan duren is niet duidelijk. Maar daar willen we niet op vooruit lopen.”

Bekijk hier welke clubs de puntenaftrek boven het hoofd hangt.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)