KNVB geeft veertien clubs inclusief AFC drie punten in de mindering

De licentiecommissie van de KNVB heeft veertien clubs uit de Tweede en Derde Divisie drie punten in mindering gegeven. De sanctie volgt op het feit dat de clubs niet voldoen als het gaat om het aantal contractspelers. Ondanks het goede overleg van vorige week volgen er nu toch sancties.

Uit onze regio hebben De Dijk en OFC wel aan die voorwaarden voldaan. Alleen AFC is principieel tegen. De clubs hebben tot 1 februari (woensdag) de tijd om beroep aan tekenen. De beroepscommissie zal dan begin februari de bezwaren afzonderlijk behandelen.

AFC is de enige club uit de Tweede Divisie die strafpunten opgelegd heeft gekregen. Er zijn wel meer clubs die tegen zijn, maar die hebben wel aan de eisen voldaan (bijvoorbeeld Koninklijke HFC en JVC Cuijk). De KNVB wil niet zeggen om welke clubs het gaat, Het Amsterdamsche Voetbal heeft uit zeer betrouwbare bron de namen van de betrokkene clubs weten te achterhalen.

De volgende clubs hebben drie punten in mindering gekregen:

[table “145” not found /]

Vooral de zondag Derde Divisie zal behoorlijk op zijn kop gaan als de straffen gehandhaafd blijven. De Dijk ziet de nummers twee tot en met vijf allemaal punten in mindering krijgen. De straffen zullen, eventueel, pas worden verwerkt na de afloop van de beroepszaak. De punten in mindering zijn dus NIET verwerkt in de stand.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)