Home / Algemeen / 24 tegengoals Volewijckers

24 tegengoals Volewijckers

Zaterdag vijfde klasser Volewijckers verloor afgelopen zaterdag met maar liefst 24-2 van De Brug. Na zestien wedstrijden heeft de ploeg van Robin Gort nu 155 doelpunten tegen. Met nog vier wedstrijden te gaan houden ze de moed er in.

Trainer/leider Robin Gort kan er niet zo mee zitten: “ We weten dit al het hele jaar. We zijn veel te hoog ingedeeld en afgelopen zaterdag had ik ook nog geen keeper want die was geblesseerd. Thuis hadden we ook al met 17-0 van ze verloren dus dat mijn keeper er niet was is geen excuus maar nu moest er een speler op doel dat scheelt natuurlijk wel.”

Het team van Gort werd door het bestuur verzocht om als eerste elftal te gaan spelen. Gort: “ Zij dachten dat we dat wel aankonden maar al heel snel bleek dat dat veel te hoog voor ons was. Wij horen gewoon thuis in de reserve zesde klasse of zo en dan nog heb ik spelers die het dan moeilijk zullen hebben.”

Ondanks dat er wekelijks een ruime nederlaag volgt blijft de sfeer goed binnen het team. Gort: “Natuurlijk is het niet leuk maar we hebben ons er bij neergelegd. We zijn  een echt vrienden elftal met veel familieleden (ook twee neefjes en de zoon van Gort spelen in het elftal, red.) en proberen er iedere week weer wat van te maken. Maar echt leuk is het natuurlijk niet. Wij hebben jongens die meer dan twintig jaar niet gevoetbald hebben. We maken het seizoen af en dan beginnen we volgend jaar op het aller laagste niveau want we gaan niet stoppen met spelen. Daar vinden we het veel te leuk voor.”

Gort zal wel blij zijn als het seizoen er op zit. Toch heeft hij nog een doel voor de laatste vier wedstrijden. Gort: “ We spelen nog drie keer thuis (Blauw Wit, ZRC/Herenmarkt, Sloterdijk, red.) en nog eenmaal uit (Nieuw West, red.) en daar in hopen we echt nog een keer een puntje te kunnen pakken. En we willen onder de 200 tegengoals blijven. Ook dat moet lukken.”

Tegen De Brug (de koploper) stond het na tien minuten nog 0-0 maar toen de eerste goals viel ging het allemaal erg snel. Bij rust stond het 12-0. Gort: “ Na de rust scoorden wij als eerste door Mitchell Gort en later in de wedstrijd kon Sebastiaan Gort ook nog scoren. Dat was wel leuk.” Uiteindelijk werd het dus 24-2.

Komende zaterdag speelt Volewijckers niet maar de komende periode zullen we de ploeg van Gort in de gaten gaan houden. Nog vier wedstrijden te gaan en met maar een doel: Een punt halen! Wij houden u op de hoogte en hopen op een wonder!

Foto John Beckman: Eerder dit seizoen verloor Volewijckers ook van DWV

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)