Home / Algemeen / 3 tips om fit het voetbalseizoen in te gaan
Bal

3 tips om fit het voetbalseizoen in te gaan

Inmiddels zijn de meeste teams weer begonnen met trainen en staan de eerste oefenwedstrijden weer op het programma. Maar naast de trainingen en wedstrijden met je team kun je natuurlijk zelf ook nog het nodige doen om fit het seizoen in te gaan. We hebben een aantal tips voor je, die snel en makkelijk toe te passen zijn.

Train met weerstandsbanden

Je hebt ze misschien al eens in de sportschool zien liggen, die dikke elastieken in allerlei kleuren. Dit zijn weerstandsbanden, waarmee je uitstekende krachtoefeningen kunt doen. De verschillende kleuren geven aan hoeveel weerstand de band geeft. Door verschillende oefeningen te doen met de band, kun je zowel je armen, benen, rug, buik en schouders trainen. Bekijk ook zeker deze tips voor een fullbody work-out met weerstandsbanden.

Bouw je loopvermogen op

Het is bij veel voetballers niet de meest geliefde manier om fit te worden en te blijven, maar wel reuze belangrijk: je loopvermogen. Om straks tijdens wedstrijden de 90 minuten vol te kunnen maken en je tegenstander bij te kunnen benen, is het opbouwen van je loopvermogen belangrijk. Dit doe je door meerdere keren per week een looptraining in te lassen. Wissel daarbij af tussen duurlopen en intervallopen. 

Versnel je spierherstel

Spierpijn gekregen van al dat trainen? Een beetje spierpijn af en toe hoort erbij, maar houd je eigen grenzen goed in de gaten en zorg ook vooral dat je goed herstelt. Je kunt zelf invloed uitoefenen op het herstel van je spieren, zodat je weer fit op de volgende training of aan de aftrap verschijnt. Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een foam roller, door te gaan zwemmen, een massage te nemen of met de juiste voeding. Lees meer tips om je spierherstel te versnellen.

Send this to a friend