Home / Algemeen / 30% kans Ajax na zege

30% kans Ajax na zege

Ajax heeft in de hoofdklasse een 1-2 overwinning geboekt op VVA’71.  OF dat voldoende is voor de het bereiken van de nacompetitie zal volgende week blijken. Trainer Bart Logchies schat die kans in op 30%. “ We hebben het niet in eigen hand en dat is erg jammer.”

“Het is een hele kleine kans. Odin’59 en Montfoort mogen allebei niet winnen en wij moeten dan Volendam verslaan. We hebben het twee weken geleden weggegeven door met 0-1 te verliezen van Montfoort.” Het zijn de woorden van trainer Bart Logchies. Woorden die pijn doen maar wel de realiteit zijn. Ajax staat met nog een wedstrijd te gaan op de vijfde plaats. De achterstand op Odin (dat won van Volendam) en Montfoort (dat DTS versloeg) bedraagt slechts 1 punt.

04052013 VVA Ajax Van Moerkerk

DOVO, dat zeker is van de tweede plaats en dus in ieder geval nacompetitie speelt omdat het de periode van kampioen Ter Leede overneemt, moet Ajax ook een handje helpen. Logchies: “ Zij kunnen ook nog de derde periode winnen en dan komen wij dus in aanmerking om de periode van Ter Leede over te nemen.”

Tegen VVA’71 boekte Ajax een meer dan verdiende zege. Na een 0-0 ruststand zorgde Kenneth Misa-Danso en Sergio Cameron voor een 0-2 voorsprong. VVA deed direct wat terug (1-2) en ging vervolgens heel opportunistisch spelen. Logchies: “We zijn zeker nog vijf keer alleen voor de keeper geweest. Het is schandalig dat we niet meer weten te scoren.”

Hoe groot schat de trainer de kans echt in dat Ajax als nog de nacompetitie haalt? Logchies: “Hoe groot was de kans dat Cambuur kampioen in de Jupiler league werd gisteren? 30%? Nou dan geef ik ons ook die kans.”

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse.

Foto’s Rob van Vliet