Home / Algemeen / 4 tips bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen
Bal

4 tips bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen

Het kopen van nieuwe voetbalschoenen doe je niet in een opwelling. Natuurlijk is het aantrekkelijk om de flitsende nieuwe modellen van de grote sterren direct zelf ook om je voeten te binden, maar of je er ook echt beter van gaat voetballen is natuurlijk maar de vraag. Het is veel beter om een goed onderbouwd je keuze te maken. Daar kan je dus ook wel wat adviezen bij gebruiken. De volgende vier tips helpen je om altijd het juiste schoeisel te vinden. Zo kan je dus iedere week schitteren op de velden.

De pasvorm is leidend

De belangrijkste tip als het gaat om het kopen van voetbalschoenen, is dat de pasvorm leidend is. Het is verleidelijk om in te gaan op de flitsende kleuren. Zoals je ook al snel geneigd bent om dezelfde schoenen als je favoriete speler te kopen. Het is echter juist vooral belangrijk dat ze jou lekker zitten en dat jij er lekker op kan spelen. Natuurlijk is het belangrijk dat je voor mooie voetbalschoenen kiest. Je wilt er wel goed uitzien. Zorg alleen wel dat ze optimaal passen. Pas ze daarom altijd staand, met beide voeten stevig op de grond.

Vergeet je sokken niet

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste voetbalschoenen koopt? Dan is het slim om zoveel als mogelijk na te bootsen hoe je ze gaat dragen. Dat betekent dus dat je niet gewoon je sportsokken aantrekt wanneer je een nieuw paar gaat passen. In plaats daarvan moet je je voetbalsokken meenemen en aantrekken. Juist op die manier kan je namelijk echt voelen of de schoenen precies goed zitten. Wanneer je andere sokken aantrekt, dan kan het op het veld wel eens minder comfortabel aanvoelen uiteindelijk. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je lekker wilt spelen.

De vorm van je voet

Zoals gezegd is comfort wel heel belangrijk. Wil je goed presteren? Dan is het belangrijk om het materiaal te kiezen waarmee je het beste uit jezelf haalt. Zo kies je bijvoorbeeld voor een schoen die niet alleen de juiste lengtemaat heeft. Het is ook belangrijk dat ze goed passen met betrekking tot de breedte van je voet. Voor de één betekent dat dus dat je voetbalschoenen van Puma moet nemen. Voor de ander kan dat dan een heel ander merk zijn. Door ze goed te passen, kan je hier al snel zelf achter komen voor jezelf.

Koop tijdig nieuwe schoenen

Het is belangrijk om op tijd op zoek te gaan naar nieuwe voetbalschoenen. Wanneer ze flink slijten, dan zal je dat al snel merken. Je krijgt dan namelijk steeds meer last van je voeten. Dat kan dan weer tot blessures leiden. Dat wil je natuurlijk niet, want je vindt het juist zo lekker om op het veld te staan. In elk geval is het dus belangrijk om niet te lang door te lopen op hetzelfde paar. Begin je de eerste slijtplekken aan de binnenzijde of buitenzijde te zien? Dan is het zaak om naar nieuwe te zoeken.

Send this to a friend