AFC moet na zege op De Treffers wel voor titel gaan

AFC is er in de zondag Topklasse opnieuw in geslaagd om een topwedstrijd te winnen. Na de zege van vorige week op koploper WKE stapten de Amsterdammers ook na de lastige uitwedstrijd tegen de Treffers opnieuw met drie punten van het veld af en zo blijft de ploeg van Bart Logchies koploper (1-3).

De wedstrijd begon meteen met spektakel. Al in de eerste minuut van het duel was het Wesley Meeuwsen die de bal op de lat wist te schieten. Maar waar De Treffers al vroeg in de wedstrijd het aluminium wist te raken was het AFC dat aan de andere kant van het veld de bal wel tegen de touwen wist te krijgen. Met een rake kopbal was het uiteindelijk Pieter Koopman die AFC na twee minuten spelen op voorsprong wist te brengen.

Ondanks de vroege voorsprong waren het De Treffers die steeds meer grip op de wedstrijd kregen totdat de Amsterdammers in het zadel werden geholpen door Meeuwsen die halverwege de eerste helft met een rode kaart van het veld werd gestuurd voor het uitdelen van een elleboogstoot aan Geoffrey Galata.

Na de rode kaart kreeg AFC de controle over de wedstrijd weer terug en was het Marien Willemsen die vlak voor rust de 0-2 op het scorebord wist te brengen. Ondanks de achterstand en het ondertal gaven De Treffers de hoop niet op en dit resulteerde na een uur spelen dan ook in de aansluitingstreffer van Robert Mutzers die de bal via de onderkant van de lat in de goal kopte.

Na de aansluitingstreffer had AFC het heel lastig en had de uitploeg het geluk dat De Treffers voor de tweede keer die middag het houtwerk troffen. Het was voor AFC het laatste half uur vooral overleven totdat Edip Biberoglu na een goede uitgevoerde counter de zege in de laatste minuut van het duel definitief veilig wist te stellen.

Kijk voor meer nieuws, de actuele stand en de andere uitslagen op de klassepagina van de zondag Topklasse.