De Dijk countert in Heemskerk over ADO’20 heen

In de zondag Hoofdklasse heeft De Dijk een eenvoudige zege geboekt op ADO’20. Hoewel ADO’20 veel balbezit had was het niet opgewassen tegen de goed uitgevoerde tegenstoten van De Dijk. Het werd in Heemskerk uiteindelijk 0-2 voor de bezoekers. Dennis Kaars, die verantwoordelijk was voor de 0-2, maakte zijn 200ste treffer in het amateurvoetbal.

De eerste kans voor de wedstrijd was voor Clive Keus maar de spits van ADO’20 schoot de bal naast het doel van keeper Michel van Kampen die de geschorste Stephan Veenboer verving. Daarna nam De Dijk het initiatief in de wedstrijd over en kreeg de ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee een armada aan kansen om de wedstrijd open te breken.

Dennis Kaars was tot tweemaal toe dichtbij een treffer maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een bijrol bij de openingstreffer. Het was na twintig minuten spelen Chakib Tayeb die na een prachtige rush en een een-tweetje met Kaars de bal prachtig over doelman Jack Laan wist heen te stiften (0-1).

Foto Hans Oedekerk: Dennis Kaars maakte tegen ADO'20 zijn 200ste doelpunt in het amateurvoetbal
Foto Hans Oedekerk: Dennis Kaars maakte tegen ADO’20 zijn 200ste doelpunt in het amateurvoetbal

ADO’20 had wel veel de bal maar wist maar mondjes maat kansen te creëren en kwam niet verder dan een zwakke inzet van Sead Mazreku en Clive Keus. De Dijk gooide veel strijd in het duel en kwam er in de omschakeling razendsnel uit. Met goed uitgevoerde counters maakte ze het ADO’20 erg lastig en waren het dan ook de bezoekers die de beste kansen van de wedstrijd kregen.

Toch hield De Dijk ADO’20 lang in leven want het lukte de uitploeg maar niet om de score verder uit te breiden. Met name Dennis Kaars kreeg een legio aan kansen om de wedstrijd op slot te gooien maar de spits moest zijn meerdere erkennen in keeper Laan.

Na tachtig minuten kwam de bevrijdende treffer er alsnog. Na een mooie steekbal van Harry Zwarthoed was het Kaars die zijn tweehonderdste treffer in het amateurvoetbal kon maken en bovendien de drie punten voor De Dijk veilig speelde.

Bekijk hier de actuele stand in de zondag Hoofdklasse

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: H. Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)