Dominant Swift onderuit bij SDC Putten

Zeventig minuten heer en meester zijn, maar toch verliezen. Het overkwam Swift vanmiddag in het uitduel bij SDC Putten. De ploeg van trainer Mark Evers verloor met 2-1 van de Gelderlanders. De Amsterdammers staan ondanks de nederlaag er nog prima voor in de middenmoot van de zaterdag Hoofdklasse A.

“Het is frustrerend'” waren de eerste woorden van Evers na het verlies. De keuzeheer zag zijn ploeg misschien wel het beste voetbal onder zijn leiding spelen maar achteraf wel met lege handen staan. “Als zelfs de mensen in Putten na afloop tegen je zeggen wat een geweldige ploeg dat Swift heeft dan ben ik daar zeer tevreden over. We zijn ook heel erg goed op weg en we spelen het voetbal dat ik nastreef. Dat je dan verliest is frustrerend, maar ik kijk na afloop toch met opgeheven hoofd terug”, vervolgt Evers.

SDC Putten Swift 2

Swift begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via onder andere Tobias Kuijvenhoven en Thijs Haselhoff goede kansen op de openingstreffer. Beiden hadden pech in de afwerking en zagen de thuisploeg bij de eerste de beste kans wel op voorsprong komen. Uit een hoekschop opende Gilbrano Plet na een klein halfuur de score. Een vrije trap voor rust van Max van Wakeren kon Swift ook niet op het scorebord brengen.

Tijdens de pauze wisselde Evers van speelstijl. Met resultaat, want Kuijvenhoven bracht de Amsterdammers al snel in de tweede helft langszij. “Een schitterende goal van Tobias! Een afvallende bal uit een corner schoot hij super hard in”, weet Evers het doelpunt na te vertellen. Vlak na deze treffer liet doelman Sieuwerd Teerink zich gelden. De sluitpost tikte op fraaie wijze een vrije trap van Steffen Vlietstra uit de kruising.

SDC Putten Swift 3

Teerink ging even later wel in de fout bij de 2-1 van SDC Putten. “Hij schatte een lange bal verkeerd in waar hij beter op doel had kunnen blijven.” Plet profiteerde van de fout van Teerink en zorgde met een leeg doel voor zich voor zijn tweede doelpunt van de middag. Swift speelde daarna alles of niets en ging op jacht naar de gelijkmaker. Over en weer ontstonden er kansen waarvan die van Swift-verdediger Olaf Terhaar het grootst was.

SDC Putten gaf de voorsprong niet meer weg. Ondanks de nederlaag blijft Evers zoals altijd positief. “We zijn met zijn allen gewoon heel goed bezig. We laten al een paar weken zien dat we dominant zijn. De echte Hoofdklasse-ervaring om wedstrijden over de streep te trekken ontbreekt echter nog te vaak.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Paul Stoeltie