AS ’80 verliest geflatteerd van koploper Laren’99

In de vierde klasse G moest het Almeerse AS’80 op bezoek bij koploper Laren’99.De Almeerse ploeg gaf uitstekend partij maar moest uiteindelijk met een 4-0 nederlaag genoegen nemen maar kreeg deze middag iets te weinig volgens coach Michel Klijnzoon.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisclub zien dat men snel zaken wilde doen maar de gasten dachten daar anders over en was vanaf dat moment een gelijkwaardige ploeg. Men kwam dan ook herhaaldelijk voor het doel van Laren maar achterin bij de thuisclub was de organisatie goed verzorgd.

AS’80 wilde vanuit een verzorgde opbouw de tegenstander haar wil opleggen maar vaak was het tempo te laag en kon de koploper steeds weer het initiatief nemen. Uiteindelijk kon men pas in de 30e minuut de score openen toen de opbouw bij AS’80 te wensen overliet en de doortocht vrij was met de 1-0 tot gevolg. De gasten herpakten zich wel weer snel en had Laren geluk toen AS’80 twee aardige kansen kreeg maar bij de afronding ging er iets mis en kreeg de thuisclub nog voor de rust de kans op de voorsprong uit te bouwen. Uit een soepel lopende aanval was de AS’80 goalie kansloos en zat de koploper op rozen 2-0. Dit was tevens de ruststand.

as 8o

Na de “wissel” stonden er twee gelijkwaardige ploegen in het veld die om beurten kansen kregen. AS’80 zette direct veel druk en was dicht bij de aansluiter maar de keeper van Laren voor kwam erger. Niet veel later dan toch wel een goal voor de gasten maar hier zag arbiter Egner buitenspel in maar daar waren de meningen behoorlijk over  verdeeld. Het vervolg van de wedstrijd gaf twee ploegen te zien die elkaar maar weinig toegaven, dat uiteindelijk Laren nog tweemaal scoorde was tegen de verhouding in en kreeg AS’80 deze middag veel te weinig.

Trainer/coach van AS’80 Michel Kleinzoon was ondanks de nederlaag niet geheel ontevreden,”mijn ploeg heeft uitstekend partij gegeven en was bij vlagen zelfs iets beter dan Laren, maar de goals vielen op de verkeerde momenten en dan loopt de wedstrijd soms heel anders, verder complimenten voor mijn ploeg die tot het laatste moment gestreden heeft voor een beter resultaat”.

Verslag Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)