90 jaar SVA

Vandaag (dinsdag) is het op de kop af negentig jaar geleden dat de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam, kortweg SVA, het levenslicht zag. Enkele scheidsrechters besloten op 12 maart 1923 tot oprichting van de vereniging met als doel om zich in verenigingsverband te organiseren.

Anno 2013 voorziet de vereniging nog steeds in een behoefte en is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse amateurvoetbal. De SVA organiseert allerlei activiteiten om (assistent-) scheidsrechters te ondersteunen in het uitvoeren van hun hobby en hen de impuls te geven zich verder te ontwikkelen.

Zo kan er het hele jaar door tweemaal in de week onder deskundige leiding getraind worden op de dinsdag- en donderdagavond. Daarnaast organiseert de vereniging activiteiten om de spelregelkennis op peil te houden, zoals een spelregelwedstrijd en de strijd om de ‘Mokum Open’. Een jaarlijks terugkerend evenement is de Technische Dag op de eerste zondag in januari. Gedurende het seizoen worden er twee technische avonden gehouden. Zo was afgelopen november voormalig assistent-scheidsrechter Gerhard Verwoort te gast op Voorland en medio april komt Ruud Bossen een presentatie verzorgen. Indien een lid te maken heeft gehad met een molestatie ondersteunt de vereniging de scheidsrechter bij de afhandeling hiervan.

Tijdens een seizoen verzorgd de SVA op aanvraag presentaties bij voetbalverenigingen in de regio Amsterdam. In overleg met de betreffende vereniging wordt een avond samengesteld met als doel om verenigingsscheidsrechters bij te scholen en hen handvaten mee te geven om de wedstrijden bij hun club zo goed mogelijk te kunnen leiden.

Ondanks de respectabele leeftijd van 90 jaar bruist de SVA nog volop. De solide vereniging kan bouwen op een grote groep vrijwilligers en ziet daarom de toekomst met vertrouwen tegemoet. Om het 90e levensjaar extra luister bij te zetten zal de vereniging op zaterdag 1 juni voor leden, donateurs, sponsoren en genodigden een aantrekkelijk programma samenstellen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)