Foto: Robert Verboom

A-junior Van Eck belangrijk bij winnend AS’80

Door een 3-1 thuiszege is AS’80 weer een stukje dichterbij de titel in de zondag vierde klasse G gekomen. A-junior Mees van Eck maakte tijdens het treffen met BFC de eerste twee goals. “Van Eck snapt het spelletje en hij heeft ook nog een neusje voor de goal”, vertelde een trotse AS’80-trainer Sandor Augustijn na de derde winstpartij op rij.

Van Eck schoot zondag op aangeven van Fons Nijenhuijs de 1-0 binnen. De jonge voetballer staat sinds enkele weken in de basis bij de Almeerders. “Hij heeft een klik met topscorer Bram Benda”, ging Augustijn verder. “Hij weet precies wanneer hij ruimte moet maken voor Bram, die tegenwoordig vanaf de flank speelt.”

Benda kwam tegen BFC niet binnen de lijnen. De aanvaller kon vanwege een schorsing niet in actie komen. Daarnaast mistte koploper AS’80, onder meer vanwege blessures, nog een viertal basisspelers. “Doordat ik op vijf basisspelers geen beroep kon doen, verwachtte ik een lastige middag”, bekende Augustijn, die een basisplaats had ingeruimd voor Chiel van Koldenhoven. “Hij speelt normaal gesproken in het tweede elftal. Van Koldenhoven is niet onze beste speler, maar hij werkt keihard.”

Ondanks de vele afwezigen, kwamen de Almeerders direct na rust op een 2-0 voorsprong.  Wederom was Van Eck de afmaker en Nijenhuijs de aangever. “Daarna dacht ik dat het duel was gespeeld, maar conditioneel kregen we het moeilijk. Het was warm. Daardoor hadden we het zwaar.”

De gasten kwamen twintig minuten voor tijd terug tot 2-1. Augustijn: “Tot aan de goal hebben we nauwelijks iets weggeven, maar na de aansluitingstreffer hadden we het moeilijk. BFC ging opportunistischer spelen en mijn spelers liepen te veel achteruit.” Uiteindelijk maakte invaller Yari Rietveld, die na lang blessureleed zijn rentree maakte, de verlossende 3-1. “Deze treffer is hem gegund”, aldus Augustijn.

Volgende week treft de koploper Faja Lobi. Hoewel die ploeg zondag verrassend verloor van Forza Almere (3-1) rekent Augustijn zich nog niet rijk. “We moeten elke week scherp zijn, want nummer twee APWC heeft maar één punt minder”, besloot Augustijn. De oefenmeester heeft komend weekeinde weer de beschikking over een fitte selectie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse G.

Foto: Robert Verboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)