Aalsmeer afgedroogd tegen Almere

Aalsmeer heeft de zege van vorige week tegen Elinkwijk geen goed vervolg kunnen geven. Afgelopen zaterdag ging de zielloze brigade van trainer Van Garderen in Almere tegen de plaatselijke FC kansloos onderuit met 3-2. Door dit resultaat blijft Aalsmeer in grote problemen en bezet het de twaalfde plek in 2B. Almere heeft zes punten en staat op plaats tien.

Aalsmeer begon nog wel aardig aan het duel in Almere. Centrumspits Calvin Koster kreeg binnen vijf minuten al twee goede kansen op een voorsprong. De eerste schoot de topscorer van vorige week hoog over en de tweede kopte hij via de grond uit een hoekschop van Floris Dokkum over. Almere, evenals hun gasten drie punten op de ranglijst, profiteerde halverwege de eerste helft volop van het weifelende optreden van de bezoekers. Almere-spits en aanvoerder Nick Stots maakte met een omhaal de 1-0 en vervolgens met een kopbal de 2-0. Aan beide scores ging gestuntel van de ploeg van van Garderen vooraf. Bij zijn eerste treffer mocht Stots drie keer aanleggen zonder dat een Aalsmeerder kordaat ingreep, en bij het tweede doelpunt was de bal 80 meter onderweg. De Aalsmeer-verdediging was totaal niet bij de les.

Het werd nog erger voor Aalsmeer. De snelle en ervaren Rosco Cyrus liet vanaf links kinderlijk eenvoudig back Bart de Jong zijn hielen zien, schoof naar binnen en schoot vervolgens diagonaal hard raak. Michel Vos liet Aalsmeer vlak voor rust iets opleven. De invaller had na een breedleggertje van Peter Neuvel geen moeite doelman Joel Aquino te verschalken, 3-1.

In het verloop van de tweede helft had Nick Stots dé mogelijkheid om een strik om de wedstrijd te doen. Hij faalde voor het doel van Smidt. Aan de andere kant miste Floris Dokkum een honderd procent kans op de aansluitingstreffer. Snoeihard schoot de middenvelder op Aquino. Daarna claimde Peter Neuvel nog een strafschop nadat hij onbehoorlijk onderuit was gehaald door Erwin Haselbekke. Het leek inderdaad op een penalty, de jeugdige scheidsrechter Van Fijn zag er evenwel niets in. Ook Calvin Koster, vorige week nog goed op dreef, kreeg een kans. De topscorer had echter teveel tijd nodig om een treffer te produceren. Verdediger Burak Sitil maakt in de slotminuut de 3-2 uit een strafschop. Het was echter veel te laat voor Aalsmeer om nog aanspraak te kunnen maken op een resultaat.