Aalsmeer bekert door na nipte overwinning op Arsenal

Arsenal is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in het bekertoernooi. De derdeklasser verloor op eigen veld nipt van eersteklasser Aalsmeer. Na een 2-2 ruststand werd het uiteindelijk 2-3 in het voordeel van de Aalsmeerders.

Aalsmeer begon sterk aan de wedstrijd en was bij de eerste kans meteen trefzeker. Calvin Koster rondde een goede pass van Roger Grootfaam beheerst af. De bezoekers bleven na de goal van Koster de betere ploeg, zonder grote kansen te creëren. Ook Arsenal kwam weinig in de buurt van Aalsmeer doelman Giovanni Santangelo. De ploeg van Imro Wielkens werd na ruim een half uur echter in het zadel geholpen door een verkeerde terugspeelbal van Mike van Eenennaam. Melvin Holwijn profiteerde optimaal van het buitenkansje: 1-1.

Aalsmeer rechtte na de gelijkmaker de rug en Eder Delgado zette zijn ploeg vijf minuten voor rust weer op voorsprong. De rechtsbuiten was sneller dan de Arsenal verdediging en schoot via doelman Sam Coenen raak. Aalsmeer kon de voorsprong echter niet vasthouden en liet Arsenal voor de tweede keer langszij komen. Nadat Santangelo eerst nog fraai redde op een schot van Remco Ultee, was het twee minuten voor rust wel raak voor de thuisploeg. De bal belandde uit een corner van Rick de Groot voor de voeten van verdediger Jan Roekers, die hard binnen knalde.

arsenal-aalsmeer1

In de tweede helft kwam Aalsmeer opnieuw goed uit de startblokken. Drie minuten na rust was het Michal Kocon die een steekpass van Mitch van Geldorp met een schuiver in de korte hoek afrondde. Na de goal van Kocon had Aalsmeer controle over de wedstrijd, zonder echt groots te spelen. Een kwartier voor tijd kreeg Eenennaam pas weer een kans om de wedstrijd te beslissen. Zijn schot belandde echter in het zijnet. Ook Sander Martinez wist het net niet te vinden. Zijn kopbal ging ruim naast.

In de slotfase kreeg Arsenal enkele vrije trappen om alsnog de gelijkmaker te forceren. Invaller Liam Born zag zijn inzet uit een van deze vrije trappen gepakt worden door Santangelo. Ook Holwijn was nog dichtbij een strafschoppenserie, maar de aanvaller kwam net te kort om de bal binnen te koppen. Aalsmeer liet het op de counter na om de wedstrijd definitief in het slot gooien en zo bleef het tot de laatste minuut spannend. De Amsterdammers konden echter niet meer toeslaan en moesten de overwinning aan de eersteklasser laten.

Arsenal-trainer Imro Wielkens vond het een terechte overwinning voor Aalsmeer. “Je ziet wel het niveauverschil in zo’n wedstrijd. Zij waren de betere ploeg en straften de fouten die wij maakten goed af. Het is jammer dat we de goals zo makkelijk weg gaven, anders had er misschien wel meer in gezeten. Maar we wisten natuurlijk ook dat het voor ons heel moeilijk zou worden om ver te komen in dit toernooi.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de beker.