Aalsmeer geeft punt weg in blessuretijd

Zaterdag eersteklasser Aalsmeer heeft in blessuretijd een zeker lijkend punt weggegeven tegen GHC. In Leiden verloor de ploeg van Anthony Servinus met 3-2. Door de zesde nederlaag van het seizoen blijft Aalsmeer op de laatste plaats staan.

Komt Aalsmeer vooralsnog tekort in deze eerste klasse? Ja als het om punten gaat wel. Maar de wedstrijd in Leiden tegen subtopper GHC liet ook weer zien dat Aalsmeer zich helemaal niet hoeft te schamen voor de laatste plaats. Natuurlijk had de thuisclub mazzel met de openingstreffer. Voor 150 toeschouwers kregen de Leidense Tricolores uit een hoekschop van Elroy Lammers vier kansen om de bal in de het doel achter Ray Schmidt te plaatsen. Notabene verdediger Max Bueno De Mesquita schoot de rommelige 1-0 binnen.
Aalsmeer liep dus voor de zoveelste keer vroegtijdig tegen een achterstand aan. De backs Krabbendam en Van Soelen moeten zich de komende dagen toch eens achter de oren gaan krabben. Meehobbelen is er niet meer bij. Keer op keer kregen de buitenspelers Lammers en Schouls bij de thuisclub de ruimte om de sterke spits Jeffrey Rutten te bereiken.

Zowel Van Soelen als Krabbendam pakken de zaken te licht op. Vooral Krabbendam mist momenteel de drive om eens haantje de voorste te zijn. Het is veel te plichtmatig zonder enige creativiteit. Van beide backs worden ook opbouwende intenties verwacht. Die zijn er niet. Lukraak een bal naar voren schieten is de doodsteek voor een ploeg die opbouwende ideeën pretendeert. Keer op keer waren de buitenspelers van GHC gevaarlijk. Aanvallers ruiken ook onzekerheid bij twijfelende verdedigers. Dat de stand na een half uur nog 1-0 was geloofde alleen het scorebord. Veel te slordig ging GHC om met de kansen die het kreeg. Vooral Schouls had zijn vizier niet op scherp staan.

Giano Bonam werd na een paar goede invalbeurten bij Aalsmeer getrakteerd op een basisplaats. Bonam is met zijn snelheid en techniek een stevige stok achter de deur voor de puzzelende trainer Servinus. De ex-ajacied (zat.amateurs) was na een kwartier al dichtbij de gelijkmaker. Na een pass van Bart de Jong, die weer was teruggekeerd in de basis, speelde Bonam drie man uit, maar wachtte vervolgens te lang met schieten. Weg kans. 

Kort daarna speelde aanvoerder Neuvel zich uit de draai vrij en zijn geplaatste schot zag goalie Loozen net naast gaan. Het was wel weer een echte Neuvel-actie. Na ruim een half uur was Bonam opnieuw dichtbij een treffer. 
De rappe aanvaller werd in een één op één situatie echter door Loozen te ver naar buiten gedrongen. Tussendoor was Schouls namens de gastheren al een paar keer gevaarlijk geweest met schoten vanaf het zestienmetergebied. 

Vlak voor rust kwam er toch licht in de tunnel voor Aalsmeer. Na een dieptepass van Krabbendam kreeg Bonam opeens zijn tweede kans om alleen op de GHC-sluitpost af te gaan. Dit keer bleef hij wel rustig. Na wat bewegingen links en rechts schoot hij uiterst koelbloedig de 1-1 binnen.

Aalsmeer herpakte zich en beide ploegen konden weer van voor af aan beginnen. Maar met nog een paar minuten tot de rust lieten de bezoekers zich toch weer klungelig in de luren leggen. Na een dom weggegeven vrije trap werd de razendsnelle back Van Voorthuizen weggestuurd. Chico van Soelen zag alleen zijn hielen nog en pakte de noodrem vast. 

Geel en een vrije trap op een levensgevaarlijke plek. Aanjager en spelmaker Martijn van Leeuwen legde de bal vervolgens afgetapt op het hoofd van GHC’er Maaskant. Frank en vrij liet hij de ook niet zekere Smidt van dichtbij kansloos. De ruststand van 2-1 was totaal onnodig maar realiteit. 

Aalsmeer had wel lering getrokken uit de wedstrijd van vorige week tegen Swift. Nu was de ploeg direct na rust scherp. Middenvelder Nick Duijn zette de toon door iets te gestrekt door te lopen op GHC-vedette Martijn van Leeuwen. Duijn kwam er met geel bekaaid af. Scheidrechter Zuidwijk had een drukke middag met over en weer gefluit, maar telkens niet discussiegevoelig.

Amper vijf minuten later gaf Peter Neuvel op doorzettingsvermogen het juiste voorbeeld in de zoektocht naar een doelpunt. Met een sliding was de 33-jarige aanvoerder een teenlengte eerder bij de bal dan andere captain Tim Gonlag. Dat tikkie gaf Bonam zijn derde vrije doortocht van de middag op Loozen. De Aalsmeer-aanvaller liet zich niet gek maken, gleed langs de goalie en schoot uit een moeilijke hoek hard en fraai binnen. 2-2. Dit tot ongenoegen van het vijandelijke Leidse publiek. 

Bonam was in zijn nopjes met zijn derde en vierde treffer van het seizoen, maar: “Het levert helaas nog geen punten op. We wisten het laatste half uur dat we moesten gokken op de counter. Zij waren constant gevaarlijk met standaardsituaties. Maar wij kregen daardoor ook de ruimte en dan kan de winnende treffer net zo goed aan onze kant vallen.”

GHC, na de gelijkmaker inderdaad wakkergeschrokken, ging onder aanvoering van aanjager Michael de Roode op jacht naar de overwinning. Na een serie van dertien hoekschoppen en een aantal reddingen van de vandaag lang niet altijd zekere Smidt, viel in de 92ste minuut de 3-2 toch in het mandje voor de thuisclub. 

Het was wederom Lammers die de ruimte voor zich kreeg. Zijn voorzet bereikte invaller Hamid Samastzada. Krabbendam was zijn tegenstander, niet voor het eerst deze middag, even kwijt en de GHC’er kon Smidt in de korte hoek kansloos laten. 

Zo pakte GHC een driepunter en stond Aalsmeer andermaal met lege handen. Op nog niet eens een derde van de competitie zijn nog steeds alle opties open. Volgende week komt het Leiderdorpse RCL op bezoek. Die ploeg heeft ook moeite met punten schrapen. De Racing Club heeft drie punten meer.

Met dank aan Arno Maarse/Voetbal in Aalsmeer

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)