Home / Algemeen / Aalsmeer geeft zege in slotfase weg tegen Woudenberg

Aalsmeer geeft zege in slotfase weg tegen Woudenberg

In de zaterdag tweede klasse B heeft Aalsmeer in de slotfase en zeker lijkende overwinning weggegeven tegen Woudenberg. De ploeg van Cor van Garderen bleef uiteindelijk steken op 1-1. Aalsmeer verdiende echter de overwinning.

Pech voor tweedeklasser FC Aalsmeer. De zaterdagselectie die door de zeer matige competitiestart toch al in het verdomhoekje zit was tegen Woudenberg heel dicht bij de tweede seizoenswinst. Met nog één officiële speelminuut op de klok en een 1-0 voorsprong op het scorebord had de thuisclub goed uitzicht op aansluiting met de middenmoot in 2B, en nog belangrijker; een goede ‘push’ de diepe put van ellende te verlaten. 

Woudenberg-speler Rick Staal gooide het putdeksel hardhandig weer op z’n plaats door in de slotminuut doelman Ray Smidt met een lage diagonale schuiver te passeren.

Vreugde bij de bezoekers, deceptie bij FC Aalsmeer. De thuisclub kreeg met de 1-1 remise te weinig, maar kan het niet alleen op pech gooien. De manschappen van de fanatiek meelevende trainer Cor van Garderen, bijna constant wijzend en schreeuwend langs de lijn, moeten de hand evenzogoed in eigen boezem steken. Er werden teveel kansen gemist en blijft defensief kwetsbaar.

1-0 Aalsmeer-Woudenberg 02

Na ruim twintig minuten viel de openingstreffer voor de gastheren. Bij het uitverdedigen ging Woudenberg de fout in, een Aalsmeerse onderschepping en via twee tussenstations stond Stefan van der Dussen opeens oog in oog met doelman Daan Schennink. De middenvelder, de eerste competitieduels weinig opvallend, knalde de bal gericht en hard langs de goalie in de touwen. 

Koster had kort na de warme versnapering de 2-0 op z’n hoofd. Uit een vrije trap raakte de aanvaller het leer niet vol. Het was wel het startsein van een bijna volledig Aalsmeers overwicht aan de natte Dreef.

Het was daarom voor het Aalsmeerse vertrouwen jammer dat de thuisploeg de zaak niet voortijdig afmaakte met uitbreiding van de voorsprong. De kansen waren er. Met name voor Salih Yildiz.

Bij een van de grote scoringsmogelijkheiden halverwege de tweede helft deed Yildiz bijna alles goed. Peter Neuvel stuurde Yildiz met een prachtige pass op links de diepte in. Ja…en dat kan Yildiz, een tegenstander op snelheid eruit lopen. Hij verschafte zich doorgang naar het vijandelijk doel, de hoek was voor het uitkiezen. Het schot van Yildiz was niet zuiver genoeg, Shennink voorkwam de 2-0. 

Zo bleef het spannend.

Calvin Koster

Wouderberg nam in het laatste kwartier meer risico. Twee verse krachten en een extra spits, het bracht af en toe zwaar weer voor de Aalsmeerders. Bij een ongelukkige interceptie een minuut voor tijd van Thomas Harte belandde de bal pardoes in de voeten van Joey Hendriks die vliegensvlug zag dat Rick Staal los was van verdediger De Jong. Een slimme steekbal en Staal kon de bal langs Smidt het doel inschuiven.

Meteen na de gelijmaker kans was voor de thuisclub op 2-1. De op drift geraakte centrale verdediger Burak Sitil veroverde dicht bij het doel van Woudenberg de bal, worstelde zich op lichaamskracht langs een opponent en gaf laag en strak voor. De inglijdende Neuvel had een verkeerde keuze gemaakt met zijn schoenmaat, het leer vloog op een centimeter langs de aanvoerder in de voeten van Yildiz. Die wilde de bal hoog in de touwen jagen, het werden de touwen van de grote ballenvanger achter het doel.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Klaas Leegwater
Foto’s Jaap Maars

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)