Home / Algemeen / Aalsmeer heeft het nodige geluk tegen tien man van UVV

Aalsmeer heeft het nodige geluk tegen tien man van UVV

In de zaterdag tweede klasse B heeft Aalsmeer, met enig geluk, maar achteraf overtuigend weten te winnen van UVV. Het werd aan De Dreef 4-0 voor de ploeg van Cor van Garderen. Het was de eerste thuiszege van 2015. Calvin Koster scoorde twee keer en UVV eindigde het duel met tien man.

Het gezapige treffen in Aalsmeer werd pas beslist in de laatste twintig minuten. Met de 4-0 eindstand leek het een walk-over, zo was het in werkelijkheid zeker niet. FC Aalsmeer blijft door de zege het ideale cement om het bovenste en onderste deel van de ranglijst bij elkaar te houden. De verschillen zijn inmens.

FCA-UVV 10

De thuisclub leek aanvankelijk een makkelijk middagje tegemoet te gaan. Want al na vijf minuten kwam FC Aalsmeer op voorsprong. Een goede voorzet van Michel Vos werd bij de tweede paal prima binnen gekopt door Michal Kocon. 1-0. Daarna vergat de thuisploeg door te drukken. Met sloom en zeer slordig positiespel dacht men de bezoekers uit de wedstrijd te spelen. Niet dus. UVV vond het wel best en loerde op fouten op basis van gemakzucht bij de gastheer. Die kwamen er inderdaad vanzelf.

Neuvel

In een kwartier tijd gaven de matige backs Mark Ruessink en Sander Star met half geslaagde terugspeelballen de aanvallers Nick van der Horst en Johan van Wijk niet te missen kansen. Gelukkig voor FC Aalsmeer schrokken de UVV’ers van de ‘kadootjes’ en van de stevige doelman Ray Smidt. Tussendoor was er een veel te laconieke teruglegger van Wesley van Schaik. Linksbuiten Karim Aref had bij deze gelegenheid ook te veel mededogen met FC Aalsmeer. Zo hielp de tegenstander de thuisclub met een 1-0 voorsprong de rust in. Aanvallend was de tweedeklasser kansarm en het leek of het halve elftal verstoppertje speelde.

FCA-UVV 05

Amper een minuut na rust kreeg FC Aalsmeer een levensgrote kans op de 2-0, maar uit een voorzet van Tom Doeswijk mistten achter elkaar eerst invaller Peter Neuvel en vervolgens Calvin Koster. Het was tekenend voor de slappe vertoning van de Aalsmeerders.

Toen de pijp bij de bezoekers langzaam leeg begon te raken – de club hinkt bestuurlijk op twee gedachten, volgend seizoen of op zaterdag of op zondag prestatief en wellicht dat die gedachte al meespeelde bij de Vleutenaren- maakte FC Aalsmeer het karwei uiteindelijk af met nog drie doelpunten. Dat Utrechter Issouf Coulibaly twintig minuten voor tijd na zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten hielp de thuisformatie ook een handje met uitbreiding van de voorsprong.

Foto Jaap Maars: Calvin Koster bracht zijn totaal op veertien  doelpunten
Foto Jaap Maars: Calvin Koster bracht zijn totaal op veertien doelpunten

Verdediger Wesley van Schaik kopte een voorzet van Floris Dokkum hard achter doelman Dylan te Niet. Daarmee was het pleit beslecht voor UVV. Calvin Koster schaafde in de laatste tien minuten zijn seizoenstotaal nog even bij door de 3-0 en 4-0 te maken. De 3-0 plaatste Aalsmeers topscorer (14) fraai in de kruising na goed voorwerk van Tom Doeswijk. Bij de 4-0 was hij sneller bij de bal dan UVV-doelman te Niet.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer / Arno Maarse
Foto’s Jaap Maars

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)