Aalsmeer heeft weinig moeite met Ankaraspor

Zondag vierdeklasser FC Aalsmeer heeft zich ten koste van competitiegenoot Ankaraspor geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. Op eigen veld had de ploeg van trainer Erwin Monnich het niet bijster moeilijk tegen de Amsterdammers, die FC Aalsmeer eerder in de competitie op 2-2 hielden.

Op eigen veld kwam FC Aalsmeer via Lennart Eberharter op een 1-0 voorsprong na een snel uitgevoerde aanval. Een scrimmage voor het doel van Ankaraspor veroorzaakte nog voor de rust de 2-0. In een kluwen van benen schoot Alexander Goes zijn ploeg comfortabel de rust in.

De tweede helft was kwalitatief minder. De thuisploeg gaf minder gas en Ankaraspor kon nauwelijks gevaarlijk worden. Tweemaal zeilde een afstandsschot langs de paal en eenmaal bracht doelman Veldman redding. Er sloop wat meer irritatie in de ploeg van de bezoekers, wat het Amsterdamse spel niet ten goede kwam.

FC Aalsmeer - Ankaraspor

Vijf minuten voor de tijd maakte Eberharter aan alle onzekerheid een einde door de wedstrijd te beslissen. Goed vrijgezet door Mark Schut en op randje buitenspel mocht de aanvaller van FC Aalsmeer alleen op doel afgaan. Het vlagsignaal van de grensrechter werd wél gehonoreerd door een iemand langs de kant met een fluit, niet door de arbiter in het veld. Het onderscheid kon Eberharter in eerste instantie niet maken. Vertwijfeld keek de spits om zich heen, pas na aanmoedigingen van medespelers om door te gaan rondde Eberharter beheerst af: 0-3.

Na afloop was de scheidsrechter in de ogen van Ankaraspor de gebeten hond. Zo was het laatste doelpunt volgens de bezoekers duidelijk buitenspel. Vooral de Amsterdamse aanvoerder liet zich op weg naar de kleedkamer verbaal gaan. Even leek er voor de kleedlokalen een klein opstootje te ontstaan tussen beide ploegen, maar de gemoederen werden snel gesust door alle spelers naar binnen te loodsen.

FC Aalsmeer - Ankaraspor

Zo boekte FC Aalsmeer een eenvoudige 3-0 overwinning op de competitiegenoot, waar niets op af te dingen was. De zondag vierdeklasser plaatste zich daarmee voor de tweede ronde van de districtsbeker.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)