Aalsmeer komt wel heel dicht bij degradatie

Voor eersteklasser Aalsmeer verloopt het seizoen tot nu toe teleurstellend. Het licht schijnt almaar feller in de rode lantaarn die de blauwwitten nog steeds tandenknarsend omarmen. Na de opleving tegen WVHEDW was een goed vervolg in Nootdorp dus bittere noodzaak. Het liep allemaal anders. De ploeg van trainer Servinus hobbelde op een matig veld en in een zuinige ambiance mee met de gastheer en vergat in het gelijkwaardige duel het hoogst haalbare, een puntje meepikken. (1-0). Zodoende komt een ‘retourtje tweedeklasser’ wel met de dag dichterbij. Het dreigende degradatiespook gaat zich roeren. Burak Sitil: “We misten de winnaarsmentaliteit van vorige week, maar we geven ons echt nog niet gewonnen.”

Het was in beginsel allemaal niet fraai wat Nootdorp en Aalsmeer op Sportpark Craeyenhout lieten zien. De thuisclub was in het heenduel met 0-3 te sterk voor de blauwwitten en gesteund door de vriendschappelijke 1-2 winst midweeks op hoofdklasser DHC dachten de Nootdorpers wellicht dat winst tegen de hekkensluiter op halve kracht was binnen te halen. Die strijdwijze ging Aalsmeer iets te ver en dus werd het een echte ‘vechtwedstrijd’. Weinig kansen, veel overtredingen en dus ook weinig doelpunten. 

Scheidsrechter Merkestein voelde al met al het duel perfect aan. En gek genoeg, maar misschien ook weer niet, vond hij in totaal 59 overtredingen niet genoeg voor een kaart. In de sportieve wedstrijd vochten beide ploegen voor lijfsbehoud. Nootdorp in een zetel met 9 punten meer en voor Aalsmeer gold maar één ding; er moest gewonnen worden.

nootdorp-aal-burak

Burak Sitil was achterin de man van het opbouwende karakter. Na een twijfelend Haags kwartiertje had zijn inbreng munt moeten slaan na een perfecte pass op Wesley van Schaik. De Kudelstaarter kon de bal via doelman Benard zomaar binnenschieten. Arbiter Merkestein zag echter overbodig duw- en trekwerk. Ook aan Nootdorp-zijde was men verbaasd over de afkeuring van de 0-1. Burak Sitil was na afloop over wel meer dingen verbaasd: “Van die afgekeurde goal snap ik nog steeds helemaal niets. Maar ik snap ook niet dat we van deze ploeg verliezen. Vorige week tegen WVHEDW gaven we vol gas en pakken we de winst, vandaag tegen een mindere ploeg leggen we het loodje. We toonden genoeg vechtlust, alleen misten we de zelfde winnaarsmentaliteit. Dat begrijp ik niet. Maar we geven ons echt niet gewonnen. Volgende week is de eerste van de laatste finales”, toonde Sitil zich strijdbaar als altijd.

nootdorp-aal-wesley

Na een eerste halve waarschuwing op het doel van Ray Smidt van Leroy Versteegen (schot net over) kregen de bezoekers maar met moeite een fatsoenlijke aanval op de mat. Er werd via middenvelders Nick Duijn en de opkomende verdediger Thomas Harte gezocht naar openingen via de flanken maar Peter Neuvel en Salih Yildiz waren lang niet altijd in staat de telefoon op te nemen. Aanvoerder Neuvel werkte hard maar had veelal pech in zijn acties. Qua gebaren en verbaal is Neuvel volop aanwezig, met zijn spel had de inmiddels ingeburgerde Aalsmeerder vandaag wat minder geluk.

Een vrije aanval van Aalsmeer stokte bij de 33-jarige routinier. Uit de tegenaanval kon Nootdorp via Nigel Abrams uitbreken. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Rashidi Gilkes. De clubtopscorer van Nootdorp maaide volledig over de bal heen, het leer caramboleerde wel via een blauwwit been over de achterlijn. Uit de hoekschop van Boy Wotte kopte diezelfde Gilkes de bal via zijn kale achterhoofd langs doelman Smidt. 1-0. 

Kort na de treffer van de thuisploeg vergat Nick Duijn een prima individuele actie te belonen met een doelpunt. De middenvelder speelde twee man uit en kwam één op één met doelman Benard. Zijn harde, maar niet precieze schot werd ternauwernood gekeerd door de sluitpost. 
Naast Neuvel had Salih Yildiz ook moeite zich te ontpoppen. De agressieve rechtsback van de thuisclub had zijn huiswerk goed gedaan en wist Yildiz het leven zuur te maken door alle wegen van de aanvaller af te stoppen.

nootdorp-aal-duel

Na de thee kreeg Nootdorp een unieke kans om Aalsmeer definitief kansloos te laten. Verdediger van Schaik schoot de bal tegen aanvoerder Gilkes aan en de maker van de 1-0 sprong vervolgens slordig met deze kans om. Even later bracht diezelfde Gilkes Leroy Versteegen in stelling om de voorsprong uit te breidden. Zijn lob verdween echter naast het doel van Smidt.

Trainer Servinus had Thomas Harte na rust in de punt gezet om voor meer reuring te zorgen. Het hielp in de eerste fase van het tweede bedrijf weinig. Toch had Harte met zijn snelheid en vooral fysieke mogelijkheden meer in de melk te brokkelen dan zijn voorganger Indy van Koert. In de strijd die de eerste klasse vraagt kan Harte met zijn ervaring net even dat zetje meer geven. 

Na een uur kreeg Harte van de naar het middenveld teruggezakte van Koert een prima steekbal in de diepte. De gelegenheidsaanvaller twijfelde over de buitenspelpositie en miste daardoor net de focus op het doel. Harte na afloop: “Ik dacht eigenlijk dat de scheidsrechter zou fluiten voor buitenspel. Toen hij dat niet deed, was ik uit mijn snelheid en kon die verdediger mij bijhalen. Kans verkeken. Balen.” 

Balen deed Harte zeker. Na afloop was hij resoluut over de wedstrijd en de positie van Aalsmeer: “Het was van beide kanten slecht. Dit duel verdiende geen winnaar. Maar ja…..je weet wat ik wil gaan zeggen hé.. Volgende week tegen BVCB wordt voor ons de finale. Het is dan echt erop of eronder.” 

De wedstrijd vond in Nootdorp uiteindelijk een gelukkige winnaar. Al had invaller Michel Vos zich ver in blessuretijd in de statistieken van 1B kunnen schieten. Alleen op doelman Benard afgestuurd door een punter van Peter Neuvel schoot Vos gehaast via Benard over het doel. Een doelpunt was Aalsmeer overigens wel gegund. Dat had een juiste afspiegeling geweest van deze ‘vechtwedstrijd’.

Verslag Arno Maarse/Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Sander Hollandder/Haaglandenvoetbal

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)