Aalsmeer krijgt te weinig in opener tegen Zuidvogels

Aalsmeer is in de eerste klasse teruggekeerd met een nederlaag. Op eigen bodem ging de equipe van trainer Cor van Garderen met 0-1 onderuit tegen Zuidvogels. Een treffer in het eerste bedrijf van Hidde van Erkel was genoeg voor de zege van de bezoekers uit Huizen.

“Jammer. Ik ben tevreden over de manier waarop er is gespeeld, maar er had zeker meer in gezeten. We hebben genoeg kansen gehad en er waren momenten waar net die eindpass ontbrak. Ik ben wel trots op de jongens. Ze zijn goed voor de dag gekomen tegen een gerenommeerd eersteklasser als Zuidvogels”, aldus Van Garderen.

De keuzeheer zag zijn ploeg goed starten. “Ik vond dat wij de eerste 25 minuten de betere ploeg waren. We waren gevaarlijk via onder andere Calvin Koster en Lilinho Martins.” Zuidvogels kwam gedurende het eerste bedrijf beter in de wedstrijd. Danny Roozendaal kreeg een tweetal kans voor de gasten maar miste scherpte.

20160903 Aalsmeer Zuidvogels foto Jaap Maars Arnaud van Leeuwen

Tien minuten voor de rust namen de gasten alsnog de leiding via Hidde van Erkel, die uit een counter eenvoudig binnen kon tikken. “Zonde. Mark Ruessink dekte niet kort genoeg bij dit doelpunt. Hierna waren wij even van slag.” Aalsmeer ging met een 0-1 achterstand de kleedkamers in.

Na de pauze kreeg Zuidvogels via Roozendaal en Ricardo Tat kansen op een tweede treffer. In de loop van de tweede helft kreeg Aalsmeer mede door wat omzettingen de grip terug in de wedstrijd. “We waren zeker vier keer gevaarlijk via overtalsituaties. Helaas ontbrak dus vaak die eindpass.” In de slotfase probeerde Van Garderen het nog één-op-één met Burak Sitil in de spits, maar het lukte Aalsmeer niet om er een punt uit te slepen.

20160903 Aalsmeer Zuidvogels foto Jaap Maars Mitch van Geldorp

“Ondanks het verlies ben ik al met al wel tevreden. Aan de instelling lag het vandaag niet. Het is zo nu en dan nog wat onwennig, maar dat snap ik wel. Ik vind dat er goed vanuit de taken is gespeeld. Daarnaast mis je met Wesley van Schaik, Tom Doeswijk en Roger Grootfaam een aantal belangrijke spelers. Dat tikt wel aan bij ons. Maar goed daar moet ik niet te lang over zeuren.”

Volgend weekeinde mag Aalsmeer op bezoek bij Woudenberg dat ook haar eerste competitieduel verloor (Montfoort 2-0 red.). Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag Justin Crombeen
Foto’s: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)